Zöldre festik a magyar irodákat, okkal teszik ezt

A CPI Property Group magyarországi leányvállalata, a CPI Hungary, az ingatlanpiac egyik meghatározó szereplőjeként nemcsak növekedési lendületet mutat, hanem kihívásokkal is szembesül, miközben zöld bérleti szerződéseket kínál.

A CPI Property Group Európa egyik legnagyobb jövedelemtermelő ingatlantulajdonosaként 20,3 milliárd eurós portfólióval rendelkezik, melynek magyarországi része 1,3 milliárd eurót tesz ki, 93 százalékos kihasználtsággal. A CPI Hungary az irodaházak és a kereskedelmi létesítmények terén is jelentős szereplő, 603 500 négyzetméternyi területet kezel, és az asset menedzsment divíziójában 51 fő dolgozik.

Az irodaházak terén a vállalat 328 500 négyzetméternyi területet birtokol, olyan neves épületekkel, mint a myhive Haller Gardens, az Arena Corner és a BudaPart Gate, ahol a kihasználtság helyenként eléri a 100 százalékot. A retail portfólió 275 ezer négyzetméteren évi 65 millió látogatót vonz, és olyan helyszínek tartoznak ide, mint az Europeum, a Pólus, a Campona és a Stop Shop bevásárlóközpontok, valamint a Mamaison Andrássy Hotel, a Courtyard Marriott és a Marriott Budapest szállodák.

A CPI Hungary három különböző cégkultúrával rendelkező ingatlanpiaci vállalatot integrált egy egységes vagyonkezelési rendszerbe, megtartva az Immofinanz és S IMMO vállalatok erősségeit, mint például a myhive irodamárkát. A diverzifikált portfólió különböző eszközöket foglal magában, mint az irodaházak, kiskereskedelmi központok és szállodák, amelyek eltérő célközönséggel és működési metódusokkal rendelkeznek. Az integrált vállalatirányítás és a korszerű energiastratégia biztosítja a vállalat versenyképességét, az in-house szolgáltatások pedig hosszú távon bérlőmegtartó erővel bírnak.

A CPI Hungary az ingatlanpiacon elsőként állított fel ESG-stratégiát Magyarországon, és elsőként ajánlott fel zöld bérleti szerződést a bérlőinek. A vállalat energiastratégiája stabil árakat biztosított az elmúlt években, és hamarosan az összes épülete az egységes energiastratégia keretrendszer szerint fog működni, elősegítve a fenntartható működést.