A brit királyi család vagyonai: elképesztő számok kerültek napvilágra

A brit királyi család tagjainak vagyona mindig is nagy érdeklődést váltott ki, és most új információk láttak napvilágot Harry herceg és Meghan Markle, valamint Vilmos herceg és Katalin hercegné vagyonáról.

Harry herceg és Meghan Markle, akik jelenleg egy 11 millió font értékű montecitói kastélyban élnek, körülbelül 48 millió fontos, azaz mintegy 22 milliárd 150 millió forintos vagyonnal rendelkeznek, annak ellenére, hogy korábban visszaléptek a királyi feladatok ellátásától és visszafizették a Frogmore Cottage felújítására fordított közpénzeket. A házaspár 2020 májusában tett közzé terveket, miszerint egy évtized alatt kívánják visszafizetni a Frogmore Cottage felújítására fordított 2,4 millió fontot, ami havi 18 ezer fontos (körülbelül 8 millió 300 ezer forintos) törlesztést jelent.

Vilmos herceg és Katalin hercegné vagyonát még magasabbra becsülik. Vilmos herceg nettó vagyona a londoni Oval krikettpályának és a cornwalli hercegségnek köszönhetően körülbelül 949 millió font, azaz 438 milliárd forint, míg Katalin hercegné nettó vagyona 7,9 millió font körül van. Ezzel együtt a pár vagyonát körülbelül 960 millió font alattire, vagyis mintegy 443 milliárd forintra becsülik. Azonban a testvérpár közötti kapcsolat továbbra is feszült, és úgy tűnik, hogy a közeljövőben nem várható békülés. Vilmos herceg és Katalin hercegné jelenleg a rákbeteg édesanya felépülésére koncentrálnak, és nem terveznek találkozni Harry herceggel, amikor ő a jövő hónap elején Londonba érkezik az Invictus Games sportesemény 10. évfordulójának ünneplése miatt, ahol Sussex hercege beszédet is fog mondani.

A királyi család leggazdagabb tagja azonban III. Károly király, akinek nettó vagyonát 1,8 milliárd fontra, azaz körülbelül 830 milliárd forintra becsülik. Kamilla királyné vagyonát Katalin hercegnééhez hasonlóan 7,9 millió fontra taksálják.