Állattartástól eltiltott francia pár

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a nizzai párt, akik embertelen körülmények között tartottak 159 macskát és 7 kutyát egy 80 négyzetméteres lakásban.

A BBC szerint a rendőrség egy veszekedés miatt vonult ki a párhoz, ahol szörnyű állapotokat találtak. Az állatok mocsokban éltek, sokan közülük alultápláltak, kiszáradtak és parazitákkal fertőzöttek voltak. A helyszínen két macska és két kutya teteme is előkerült a fürdőszobában.

A 68 éves nő, aki a lakás tulajdonosa, a bíróságon elmondta, hogy az állatokat szereti, de beismerte, hogy hibázott. Az állatok szaporodása 2018-ban kezdődött, amikor a szülei három kutyáját és három macskáját befogadta, majd további körülbelül 30 macskát hozott haza egy elhagyatott épületből. A nő nem volt képes egyetlen állatot sem elutasítani vagy magára hagyni.

A pár ellen már 2014-ben is indult eljárás, akkor 13 macskát és egy kutyát tartottak egy 18 négyzetméteres minigarzonban. Egy pszichiáter szakértő szerint a nő Noé-szindrómában szenved, ami azt jelenti, hogy kényszeresen próbál gondoskodni minél több állatról, még akkor is, ha erre képtelen.

Az állatokat állatvédő szervezetek gondozásába helyezték, de néhányuk nem sokkal később elpusztult. Az ügyészség másfél év letöltendő börtönbüntetést kért a párra, de végül mindketten egy év felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, és eltiltották őket az állattartástól. Emellett a bíróság arra kötelezte őket, hogy fizessenek 150 ezer eurót különböző állatvédő szervezeteknek.