„Én a Demokratikus Koalíció politikájával nemhogy nem tudok egyetérteni, hanem messzemenőkig elítélem a párt politikáját”

– mondta Donáth Anna, a Momentum elnöke a Blikk talk! című műsorban.

A DK-hoz fűződő kapcsolatáról elmondta, hogy Dobrev Klárával eddig sem voltak valami “nagy barátnők”, maximum köszönni szoktak egymásnak úton Brüsszel felé a repülőgépen. Nem is feltétlenül a DK-ra pikkel, hanem arra, hogy
“immár a tizennegyedik éve élünk ebben az Orbán-rendszerben, de még mindig az a kérdés, hogy technikailag az ellenzékben melyik párt vagy politikai formáció hogyan tud együttműködni a másikkal, ahelyett, hogy arról beszélnénk, amiről szeretnénk.”

A beszélgetésben szóba került Magyar Péter közéleti berobbanása is.

„Magyar Péter egy újdonság, kíváncsian figyelem a tevékenységét”

– mondta a Momentum elnöke, aki várja azokat a bizonyítékokat, amelyeket Magyar ígért a Schadl–Völner-ügyben. Hozzátette:

“amikor belülről, a NER-ből valaki kiáll és azt mondja, hogy ez a rendszer tarthatatlan és én ismerem a módját annak, hogyan tudjuk megdönteni… Ez elképesztő.”

Ugyanakkor Donáth Anna szerint Magyar Péter nagyot is eshet, mert óriási felelősség reményt táplálni az emberekben.

Az interjúban az uniós források egy részének felfüggesztésében betöltött szerepéről is kérdezték a Momentum elnökét. Szerinte ők Cseh Katalin párttársával együtt kulcsszerepet játszottak Brüsszelben, hogy a magyar települések és a magyar önkormányzatok közvetlenül kaphassanak pénzt.

„A kormányt nem az érdekli, hogy egy szombathelyinek mi a jó vagy mi a rossz, hanem az érdekli, milyen színű polgármester és testület vezeti Szombathelyt”

– tette hozzá.

Kiemelt kép: donathanna.hu