Britney Spears több mint két év pereskedés után megegyezett apjával

Britney Spears énekesnő több mint két és fél évig tartó jogi küzdelem után végül megegyezett apjával, Jamie Spearsszel. Az egyezség értelmében Spears nem kell tovább bíróságra járjon, és jogi eljárásokba keveredjen az ügyben.

Britney Spears 2008-ban került apja, Jamie Spears gyámsága alá, amely közel 14 évig állt fenn. Jamie Spearst 2021 szeptemberében távolították el a gondnokság éléről, és két hónappal később a teljes gondnokságot is felszámolták. Ennek ellenére Jamie Spears igényt tartott arra a több mint 2 millió dolláros összegre, amelyet a jogi küzdelem során ügyvédi irodáknak és saját jogi képviselőjének fizetett.

A People magazin beszámolója szerint az énekesnő és apja a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon április 25-én, csütörtökön jutottak megállapodásra egy meg nem nevezett összegben. A CBS hírei szerint, ha nem sikerült volna megegyezniük, az énekesnő és apja perre kényszerülhetett volna.

Britney Spears ügyvédje, Mathew S. Rosengart kijelentette, hogy ügyfele szabadságvágya most vált teljessé, hiszen a szabadság most már azt is jelenti számára, hogy nem kell tovább bírósági eljárásokba keverednie. Jamie Spears jogi képviselője, Alex Weingarten szerint ügyfele boldog, hogy végre túl lehet az elmúlt évek eseményein, és hangsúlyozta, hogy minden tettét lánya védelmében és támogatásában hajtotta végre.

A People cikke emlékeztet arra, hogy az egyezség értelmében a felek mentesülnek azon májusi tárgyalás alól, amelyen az énekesnő gyámsága alatt történt állítólagos pénzügyi visszaéléseket tárgyalták volna. A TMZ hozzáteszi, hogy forrásaik szerint Britney Spears beleegyezett, hogy kifizeti apja több mint 2 millió dolláros követelését.

A per lezárultával Britney Spears többé nem kényszerül jogi vitákba, és bár az ügyvédje szerint az énekesnő győzedelmeskedett, amikor visszaszerezte alapvető- és polgári szabadságjogait, a TMZ értesülései szerint az énekesnőnek mégis ki kell fizetnie apja jogi számláit, ami több mint két millió dollárba kerül. Az ügy lezárult, és bár a részletek bizalmasak maradnak, a TMZ szerint Jamie Spears egyértelmű győzelmével ért véget a pereskedés. A CBS hírei és a CNN szerint azonban a mostani megegyezés részleteit nem hozták nyilvánosságra.

(Borítókép: Britney Spears  2019. július 22-én Hollywoodban, Kaliforniában. Fotó: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images)