Mint írta: tiszta kampányt akar Budapesten. Ezért arra kérte a rivális jelölteket, hogy tartsák be a hatályos jogszabályokat, a kampányukat szabályos úton finanszírozzák, állami vagy önkormányzati forrást ne használjanak fel.

A kampánytámogatásokat átlátható módon gyűjtsék, tartózkodjanak a személyeskedéstől, a lejáratástól és a sárdobálástól, ne tegyenek felelőtlen ígéreteket és végül, de nem utolsó sorban: aktivistáik ne rongálják egymás plakátjait.
„Szóljon ez a kampány a pártpolitikai csatározás, sárdobálás helyett végre a saját jövőnkről”

– üzeni Vitézy.

Mint ismert, az elmúlt hetekben megszaporodtak a Budapest vezetéséért harcba szálló jelöltek. Először a volt főpolgármester, Tarlós István ajánlásával az Orbán-kormány szóvivője, a honvédelmi miniszter felesége, Szentkirályi Alexandra indulását jelentette be a kormánypárt.  

Tarlós szerint

„Szentkirályi Alexandrának van a legjobb rálátása az önkormányzat spektrumának egészére, ismeri a várost, erős lobbierővel rendelkezik, jól kommunikál. Neki van egyedül egyaránt önkormányzati, fővárosi és kormánykörnyezetből származó tapasztalata.”

Vitézy Dávidot – látszólag - az LMP tolta be a választási ringbe, bár ezt nem kommunikálja egyértelműen a jelölt.  A volt közlekedési államtitkár, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egykori vezérigazgatója hónapok óta lebegtette, hogy a június 9-i önkormányzati választáson megméreti magát Karácsony Gergely kihívójaként. A végleges döntését március 19-én jelentette be.

Kiemelt kép: Vitézy Dávid FB-oldal