Tarlós István üzenete Vitézy Dávidnak: "Sétáljon az erdőben éjszaka és fütyörésszen"

Tarlós István, Budapest volt főpolgármestere, az ATV-nek adott hétfő esti interjújában arról beszélt, hogy fontolgatja Vitézy Dávid beperelését a kirúgásáról tett kijelentései miatt. Tarlós szerint Vitézy állításai, miszerint 2014-ben külső nyomásra rúgták ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) éléről, teljesen valótlanok.

A volt főpolgármester kifejtette, hogy Vitézy emlékezetkiesése miatt inkább törődjön magával, és fel akarja frissíteni a memóriáját, mivel az állításokra semmilyen bizonyíték nem létezik. Tarlós elmondta, hogy beszélgetett Vitézy felmentéséről, és Budapestről kapott javaslatot is ezzel kapcsolatban, de a műsorban nem kívánta részletezni, mi volt a baja Vitézyvel, csupán annyit árult el, hogy feszültségek voltak körülötte.

Vitézy korábban azt nyilatkozta, hogy a 3-as metró ügyében az új metrókocsik beszerzésének szükségességét hangoztatta, szemben a régi szerelvények orosz felújításával, és ez is közrejátszott az elmozdításában. Tarlós ezt cáfolta, és kifejtette, hogy a 30+ éves metrókat örökölték, és már 2012-ben is voltak felháborodások a metrólángolások miatt. A volt főpolgármester szerint Vitézy találkozott az oroszokkal troliügyben, majd nem sokkal később kiírt egy tendert a metróbeszerzésre, amit Tarlós nem tartott védhetőnek.

Tarlós szerint a 3-as metró esetében kényszerhelyzetben voltak, mivel vagy felújítják a metrót, vagy leállítják, mivel a kormányhatározat csak a felújítást tette lehetővé. Ezt Vitézy is támogatta, de közben tudta, hogy Tarlós új szerelvényeket szeretett volna, ellentétben azzal, amit most állít.

A volt főpolgármester úgy véli, Vitézy ezzel az üggyel inkább Karácsony Gergelyt akarja megtalálni, és ezzel a kormányt, Tarlóst, a közbeszerzési döntőbizottságot, a BKV-igazgatóságot, és saját magát is bemártotta. Tarlós nem haragszik Vitézyre, de azt javasolja az LMP főpolgármester-jelöltjének, hogy legyen visszafogott, ha nem akar szénné égni ebben az ügyben. Az Egyenes beszéd műsorvezetője, Rónai Egon bejelentette, hogy pénteken Vitézy Dávidot várják a stúdióba, aki valószínűleg reagálni fog Tarlós szavaira.