Mirella, a megkéselt bőnyi diáklány hazatérhetett a kórházból

Nyolc napos kórházi kezelés után hazatérhetett a bőnyi Szent István Általános Iskolában megkéselt Horváth Mirella. A diáklány most családja körében lábadozhat tovább.

Április 29-én, hétfőn történt az esemény, amikor a hatodik osztályos Mirella életveszélyes sérüléseket szenvedett, miután osztálytársa, a 12 éves B. Katalin a szünetben hátba szúrta egy huszonöt centiméteres konyhakéssel. A támadás során Mirella tüdejét is érintette a kés, sok vért vesztett, de a mentőhelikopterben lévő vértranszfúzió megmentette az életét. A támadó korábban halállistát vezetett, és Mirella neve is rajta szerepelt, piros jelöléssel. A támadást követően Mirella kétszer került műtőasztalra, de most már jobban van, és fájdalmai is enyhültek.

Mirella elmondása szerint nem szeretne visszatérni az iskolába, ahol a támadás történt, és másik intézménybe kíván járni. A támadás idején sokkos állapotba került, és csak a kórházban értesült arról, hogy megkéselték. Tudja, hogy a támadóját eltávolították az iskolából, letartóztatását elrendelték, és egy budapesti javítóintézetbe került, de fél, hogy ha visszatér, a traumái is előjönnek.

A diáklány szerint támadója, Kata mindig visszahúzódó volt, és csak egy lánnyal barátkozott az osztályban. Mirella próbálkozott a kommunikációval, de nem járt sikerrel. A családi problémákról tudtak, de arról nem, hogy Kata kést hord magánál.

Mirella osztályfőnöke a következő héten az egész osztályt elviszi hozzá, és a diákok aggódva írtak neki egy levelet, amit személyesen fognak felolvasni a találkozásukkor. Az édesanya szeretné tisztázni lánya nevét, és hangsúlyozni, hogy Mirella sosem bántotta Katalint. Az igazgatónő végig ott volt Mirella mellett, és a ruhájával leszorította a sebét, amiért a család hálás.

A család anyagi segítségre szorul, mivel a családfő elveszítette az osztrák munkáját a tragédia következtében. Aki támogatni szeretné őket, Lakatos Mariann számlaszámára utalhat. Hazaérkezése után Mirella beszélt az osztályfőnökével, és jövő héten osztálytársai is meglátogathatják őt otthonában. A kórházi koszt után a szülei tejfölös nokedlipörköltet készítettek neki, és Mirella első dolga volt, hogy újra játszott a kistestvéreivel.