Vitézy Dávid a pártkádereket távolítaná el a fővárosi cégek vezetéséből

Vitézy Dávid, főpolgármester-jelölt, hétfőn azt ígérte, hogy amennyiben ő lesz a főpolgármester, eltávolítja a pártkádereket a fővárosi cégek vezető testületeiből. Kijelentette, hogy a fővárosi közszolgáltató cégek vezetésében jelenleg is rengeteg pártpolitikus foglal helyet, ami szerinte nem megfelelő.

Vitézy Dávid Facebook-oldalán közzétett videójában felvetette a kérdést, hogy miért van szükség a pártpolitikusok "komplett hadseregére" a fővárosi közszolgáltató cégek vezető testületeiben, és hangsúlyozta, hogy ezek a pozíciók nem szolgálhatnak pártpolitikai kifizetőhelyként.

A jelölt szerint a helyzet nem változott sem a Gyurcsány-kormány, sem Tarlós István főpolgármestersége idején. Példaként említette, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságát jelenleg Draskovics Tibor, a Gyurcsány-kormány volt pénzügyminisztere vezeti, míg a kelenföldi kollégiumot éppen kiárusító fővárosi vagyonkezelő igazgatóságában Gál J. Zoltán, a Gyurcsány-kormány volt szóvivője ül.

Vitézy Dávid hozzátette, hogy Tarlós István főpolgármestersége alatt sem volt más a helyzet, hiszen akkor a BKK felügyelőbizottságát Papcsák Ferenc, egy volt fideszes országgyűlési képviselő vezette.

Vitézy ígéretet tett arra, hogy főpolgármesterként eltávolítja a pártkádereket a fővárosi cégek vezető testületeiből, mert úgy véli, hogy "bukott pártpolitikusok helyett hiteles, bizonyított szakemberekre van szükség" a város működtetéséhez.

A főpolgármester-jelölt korábban kritizálta a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő kelenföldi kollégium épületének kiárusítását is, amelyet hasonlított a kormány által Rákosrendezőre tervezett maxi-Dubaj-projekthez.