Tarr Zoltán: Szinte egy második rendszerváltás hangulata érződik

A Tisza Párt EP-képviselőjelöltje, Tarr Zoltán református lelkész szerint az országban érződő változások egy második rendszerváltás hangulatát idézik elő. Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt a párt identitásáról, a politikai helyzetről és személyes tapasztalatairól.

Tarr Zoltán elmondása szerint a Tisza Párt "botladozásait" az okozza, hogy nem voltak előre megfogalmazott tervek, sötét szobákban elkészített konstrukciók. A pártot az emberek összekapaszkodása és az indulat hajtja. A lelkész szerint az országban zajló események egy "iszonyú sebességű viharhoz" hasonlíthatóak, amelyben politikába járatlan, de jó szándékú emberek igyekeznek előre haladni erkölcsi és meggyőződési alapon.

Tarr hangsúlyozta, hogy EP-jelöltségükkel kapcsolatban a Tisza Párt tagjai, köztük Magyar Péter is, szakmai életük során szerzett tapasztalatokra támaszkodnak, amelyek segíthetik őket a képviselői munkában.

A párt identitásáról szólva Tarr kiemelte, hogy a Tisza Párt nem hasonlítható sem a jelenlegi baloldalhoz, sem a jobboldalhoz. A programjuk még alakulóban van, és Magyar Péter a vidéki tapasztalatok összegyűjtése érdekében járja az országot. Tarr szerint az irányukba mutatott érdeklődés veszélyeztetve van az emberek félelme miatt, hiszen vannak, akik más településekre mennek, hogy találkozhassanak Magyarral, mert a sajátjukon nem mernek.

Tarr örömteli várakozást érzékel az emberekben, és úgy véli, hogy a jelenlegi hangulat hasonlít egy második rendszerváltáséhoz.

A református egyház és a politika összefonódásáról szólva Tarr kifejtette, hogy Balog Zoltán református püspökkel kapcsolatosan reméli, hogy az illető önként távozik majd püspöki pozíciójából is. Tarr szerint a zsinat állásfoglalásának hiánya érthető, de csalódást is okoz.

Végül Tarr Zoltán személyes tapasztalatairól is beszélt, miszerint az április 6-i tüntetésen való felszólalása után kirúgták a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozó Neumann János Nonprofit Kft.-től. Az elbocsátását politikai indíttatásúnak tartja, amit Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója sem cáfolt.