Az ellenzéki pártok sorban kezdtek el reagálni Orbán Viktor március 15.-ei beszédére. A DK szerint „Orbán Brüsszel elfoglalásáról álmodik, miközben még Budapestet sem sikerült neki. Nem is fog,

mert a magyarok a gyerekek oldalán állnak, míg Orbán Viktor a pedofilokén. Ki fogjuk söpörni az orbáni pedofilhálózatot és az Orbán-rendszert!”

A Párbeszéd-Zöldek is reagált a miniszterelnökre. Szerintük Orbán Viktor „amatőr történész zagyva, uszító, paranoid beszéde egyformán volt méltatlan a márciusi hősökhöz és Magyarország valamennyi állampolgárához. A megfásult, bomlott elméjű stand up-sztárra hasonlító miniszterelnök korrupt, hazug, pedofilmosdató rendszere politikailag megbukott”.

A Momentum elnöke, Donáth Anna sem hagyta szó nélkül a kormányfő beszédét:

Totális valósághamisítás. Üres magyarkodás. Kocsmai kardcsörtetés. Nem Petőfi, nem Széchenyi és nem Kossuth állt ma a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, hanem egy gátlástalan és szégyentelen megafonos, aki el akarja hitetni, hogy ő az új Petőfi.

Majd leírta, hogy szerinte mi működik rosszul az országban.

Az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Hiller István, az MSZP Választmányi elnöke pedig a Március 15. téren koszorúzott. Kunhalmi itt arról beszélt, 1848-ban az volt a fő kérdés, hogy képes-e a nép nemzetté válni és elindulni a polgárosodás útján, ma meg már az, hogy „el tudjuk-e hinni mi, magyarok, hogy a társadalom előtt álló kihívásokat demokratikus, jogállami körülmények között is meg lehet oldani, és nem kell egy autoriter vezető, egy autoriter berendezkedés hazánk fejlődéséhez”. Hiller István szerint pedig „nem attól jó hazafi valaki, hogy a nap minden órájában erre hivatkozik”.

Fotó: YouTube