Geert Wilders egy humanic-os szatyorral tér haza Budapestről

Egy humanic-os szatyorral tér haza Hollandiába a szélsőjobboldali, bevándorlásellenes Szabadságpárt vezetője, Geert Wilders Budapestről, a Liszt Ferenc Repülőtéren készült fotónk tanúsága szerint.

Geert Wilders a CPAC Hungary konferenciára érkezett Magyarországra, ahol beszédében dicsérte Orbán Viktor bevándorláspolitikáját, és bátornak nevezte a magyar miniszterelnököt. A holland politikus nem először jár hazánkban, hiszen felesége magyar származású, aki a fotón is látható Wilders mellett. Wilders magánéletében is megmutatkozik a magyar vonatkozás, ugyanis barátságot ápol Bunyós Pityu mulatós zenésszel, akivel korábban már ellátogatott az Európai Parlamentbe is.

A Szabadságpárt, melynek élén Wilders áll, meglepetésszerűen nyerte meg a holland parlamenti választásokat novemberben. Annak ellenére, hogy a párt szerezte a legtöbb mandátumot, kormányalakításra mégsem került sor, mivel a mandátumaik száma nem teszi lehetővé az önálló többség kialakítását, és eddig nem sikerült koalíciós partnereket találniuk a többség biztosítása érdekében.