Ukrán sikerek a harcokban Vovcsanszk térségében

Az ukrán erők sikeres tüzérségi csapásokat mértek az oroszokra, és visszaszorították őket Harkiv megyében, a Vovcsanszk városához közeli területeken. Az ukrán vezérkar hétfő délutáni jelentése szerint a város északi peremvidékét próbálják megtisztítani az ellenséges erőktől.

A jelentés alapján a Sztaricja településnél is összecsapások törtek ki, ahol az ukrán erők jelentős veszteségeket okoztak az oroszoknak: 106 ember és 25 fegyverzet, valamint haditechnikai eszköz veszett oda.

Az oroszok Lukjanci falu környékén részleges sikereket értek el, de az ukrán csapatok ellentámadásba kezdtek. A nap folyamán az oroszok nyolc légicsapást hajtottak végre a Vovcsanszk melletti települések, köztük Udi, Lipci, Hrafszke és Veszele ellen.

Harkiv megye kormányzója, Oleh Szinyehubov a Telegramon keresztül számolt be arról, hogy az orosz ágyúzások következtében egy helyi lakos meghalt és négyen megsebesültek. Emellett elrendelte az árva vagy szülői gondozástól megfosztott gyermekek kötelező evakuálását a harcok sújtotta területekről, amely érintett 113 gyermeket, és közülük kilencen már el is hagyták a térséget gyámjaikkal együtt.

A déli Herszon megye kormányzója, Olekszandr Prokugyin közösségi oldalakon tett közzé hírt arról, hogy az orosz erők Kizomisz falut ágyútűz alá vették, ami következtében két helyi lakos vesztette életét.