Putyin két meghatározó emberének extra jogosítványokat adott

Vlagyimir Putyin orosz elnök extra jogosítványokat adott két kulcsfontosságú személynek az új orosz kormányban, Alekszandr Novaknak és Gyenyisz Manturovnak.

Gyenyisz Manturov, aki Mihail Misusztyin kormányában az első számú miniszterelnök-helyettes volt, megőrzi pozícióját és extra jogosítványokat kap a védelmi és a polgári ipar területén. Az orosz kormány közleménye szerint Manturov miniszterelnök-helyettesi státuszának növekedése a technológiai vezető szerep biztosításának fontosságát tükrözi.

Alekszandr Novak, aki korábban az energetikáért felelős miniszterelnök-helyettes volt, most kibővített jogköröket kap a gazdaság egész területén.

A kormányban további változások is várhatóak, amelyeket Mihail Misusztyin vezet majd, akárcsak az előző években.

Dmitrij Patrusev, aki eddig mezőgazdasági miniszterként tevékenykedett, mostantól a mezőgazdasági szektorért felelős miniszterelnök-helyettesi posztot tölti be. Dmitrij Patrusev, aki a Biztonsági Tanács titkárának, a volt KGB-ügynök Nyikolaj Patrusevnek a fia, Oroszország egyik legnagyobb héjának számít, és neve már felmerült Putyin lehetséges utódjaként is.

Az energetikai miniszteri székben Szergej Civiljev, a kemerovói kormányzó veszi át Nyikolaj Sulginov helyét.

Végül Anton Alihanov, Kalinyingrád 37 éves kormányzója, a kereskedelmi és ipari miniszteri posztot kaphatja.