2024.03.01., péntek - Albin
Budapest: 12o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Targoncával akart összelapíttatni egy vendégmunkást a komáromi akkumulátorgyárban az egyik dél-koreai főnök

frisshirek.hu | 2024. február 02. - 10:00
Targoncával akart összelapíttatni egy vendégmunkást a komáromi akkumulátorgyárban az egyik dél-koreai főnök

A mongol munkás csak a targonca vezetőjének köszönheti, hogy túlélte az esetet, de olyan súlyosan megsérült, hogy a lábai lebénultak.

Nyolc év börtönre ítélték és tíz évre kiutasították Magyarországról azt a dél-koreai férfit, aki egy munkását bezavarta egy szemetes zsákba, majd egy targoncával össze akarta lapítani egy komáromi akkumulátorgyár építésén 2020-ban. A mongol férfi csak azért élte túl az esetet, mert a targonca vezetője meghallotta a kiabálást - derül ki az RTL Híradó beszámolójából.

A vádlott a csarnokban összegyűlt szemét összeszedésére utasította a beosztottját, majd ráparancsolt, hogy másszon be az egyik szemetes zsákba. Korábbi vallomásában azt mondta, hogy csak meg akarta viccelni a férfit.

Az ügyész a tárgyaláson elmondta:

Ha azt mondta neki, hogy másszon bele a zsákba, akkor már elgondolkozott azon, hogy neki ezt most miért kell megtenni, de a vádlott erőszakos magatartása végett, belelépett ebbe a zsákszerű csomagoló anyagba.

Ekkor a főnök befogta a zsák száját, ami úgy tűnt, hogy lezárta. Utána odahívott egy targoncást, hogy nyomja össze a szemetet. Végül annak vezetője hallotta meg, hogy valaki ordítva segítséget kér, ezért leállt.

A mongol férfi a targonca villájától a fején, a hátán és a gerincén sérült meg. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a lábai lebénultak.

A dél-koreai vezető évekkel ezelőtt visszament hazajába, ezért a hatóságok valószínűleg nemzetközi elfogatóparancsot adnak majd ki ellene. Az ítélet egyelőre nem jogerős.

Fotó: YouTube / RTL