A nap legfontosabb hírei – 2024. május 14.

Az Iváncsai akkumulátorgyár cáfolja a magyar munkavállalók tömeges elbocsátásának hírét, a Demokratikus Koalíció kampányfőnöke pedig jelentős összegeket költött egy politikai ellenfél támadására a közösségi médiában. Egy luxusautó lízingelése és dubaji ingatlanvásárlások is napvilágot láttak, míg a Szabad Európa beszámolója szerint Mészáros Lőrinc cégétől vettek át befejezetlen vasúti munkákat.

Az iváncsai akkumulátorgyár hivatalosan is megerősítette, hogy nem áll szándékukban elbocsátani a gyárban dolgozó magyar munkavállalókat. A Demokratikus Koalíció kampányfőnöke, aki a közösségi médiában folytatott támadásokat finanszírozta, több pénzt költött Magyar Péter elleni kampányra, mint amennyit Vitézy Dávid vagy Karácsony Gergely kampányaira összesen fordítottak.

Rákay Philip vállalkozása egy új, legalább 95 millió forint értékű luxusautót lízingel, ami szintén a közvélemény figyelmét keltette fel. Ezzel párhuzamosan, a Direkt36 felfedte, hogy egy Matolcsy Ádámhoz köthető cég fényűző ingatlanokat szerzett meg Dubajban.

A Szabad Európa riportja szerint el nem készült vasúti munkákat vettek át Mészáros Lőrinc cégétől, ami további kérdéseket vet fel a magyarországi infrastrukturális beruházások körül. Végül, a lakosság áramszámláinak csalóka voltát említve, a rezsicsökkentett árakba beépített minden költség okozhat meglepetést a fogyasztóknak.