Hétfőn valaki behatolt a világhírű állatmentő és idomár, a Discovery Channelen róla készült tévésorozat miatt Farkasember néven is ismert Horkai Zoltánék gödöllői birtokára, és lelőtte a család két szelíd szarvasát.

Horkai rengeteg mentett állattal él együtt, és évtizedek óta a nemzetközi filmvilág egyik legmenőbb idomárjának számít, a farkasai, medvéi és szarvasai jó pár hollywoodi és más produkcióban feltűntek.

Az ő gímszarvasai - Góliát és Picur - szerepeltek Enyedi Ildikó világsikerű, berlini Arany Medvét nyert és Oscarra jelölt alkotásában, a Testről és lélekről című filmben.

A mostani esetről egyelőre annyit tudni, hogy ismeretlenek bemásztak Horkaiék gödöllői telkére, és lelőttek két szelíd szarvasbikát. Az egyikük állat tetemét magukkal is vitték. Az esetről Horkai partnere egy Facebook-bejegyzésben számolt be, amihez mellékelte a lelőtt kedvenceik fotóit is.

Ödönt - aki a gazdái szerint

a legkedvesebb, legaranyosabb szarvas volt a világon, egy filmsztár volt, egy pótolhatatlan kincs

- viszont hátrahagyták. Tippjük szerint azért, mert

sokat szenvedve szaladt a gyilkosai elöl, próbált elbújni.

Horkaiék szerint az elvitt szarvast a tettesek valószínűleg meg akarják enni,

de nekik nem ehető a húsuk.

Az ügyben a 444 tudomása szerint feljelentést is tettek, és a rendőrség lopás bűntettének, valamint állatkínzás vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást egyelőre ismeretlen tettes ellen. Horkaiék nyomravezetői díjat is felajánlottak, az állatszakértő partnere pedig azt írta ki a Facebookra, hogy

Te Gyilkos! Megtalálunk …nem nyugszom …