Csempészkokaint találtak a Lidl berlini boltjaiban

Több mint kétszáz kiló kokaint foglaltak le a német hatóságok, amelyet a Lidl berlini és brandenburgi üzleteinek kiszállított banános dobozokban találtak.

Berlin és Brandenburg tartományokban található Lidl üzleteknek kiszállított banános dobozokban összesen 223 kilogramm kokaint találtak a német hatóságok – tájékoztatott Christian Lanninger, a berlin-brandenburgi vám- és pénzügyőrség szóvivője a Märkische Allgemeine Zeitungnak (MAZ) adott interjúban, melyet az Index szemlézett. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értékét 10-15 millió euróra becsülik, amely összeg még magasabb lehet, ha a drogot egyéb anyagokkal keverik.

A kokainra csütörtökön lettek figyelmesek hét berlini és négy brandenburgi Lidl üzletben, amikor a banános kartonokban, a gyümölcsök között megtalálták a rejtett csomagokat. A hatóságok még pénteken megsemmisítették a kábítószert.

Jelenleg nem ismert, hogy a csempészett kokain mely országból származik. Általában a kokain Dél-Amerikából, Közép-Amerikát érintve, konténerekben érkezik Európába, gyakran Antwerpen vagy Rotterdam kikötőin keresztül.