Kaposvári férfi az erdőbe vitte a bontott autóalkatrészeket

Egy kaposvári férfi szembe ment a hulladékgazdálkodási előírásokkal, amikor otthon felhalmozódott hulladékát egy erdőben helyezte el. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A Kaposvári Járási Ügyészség vádat emelt egy harmincas éveiben járó férfi ellen, aki a lakóhelyén felgyülemlett hulladékot, köztük veszélyes anyagokat is, egy erdőben helyezte el. A férfi nem rendelkezett a szükséges engedéllyel a hulladékgazdálkodási tevékenység végzéséhez.

A vádlott először teherautót bérelt, majd az esti órákban szállította el a gumiabroncsokat, karosszériaelemeket, festékeket, cserepeket és üveget egy elhagyott területre. A férfi számára otthon a sok hulladék útban volt, ezért döntött úgy, hogy az erdőben hagyja azokat.

Az ügyészség szerint a férfi engedély nélküli hulladékgazdálkodási tevékenységet folytatott, ezért azt kérik, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki rá.

Kaposvár városa nem csak a hulladékügyi problémák miatt került a hírekbe, hanem egy új, jelentős fejlesztés miatt is. A német Dynamite Nobel Defense (DND) GmbH és a Védelmi Innovációs Kutató Intézet (VIKI) megállapodást kötött egy védelmi kutató központ létrehozásáról a városban. A központban a magyar haderőt támogató drónok fejlesztését tervezik, amelyek 3D-s térképekkel aknamezők azonosítására és felderítésére is képesek lesznek. Ez a fejlesztés jelentősen hozzájárul a magyar védelmi képesség erősítéséhez.