Szoboszlai Dominik a kispadon, a Liverpool pontokat veszít a West Ham ellen és Szalah konfliktusa Kloppal

A Liverpool labdarúgócsapata nem tudta megszerezni a győzelmet a West Ham United elleni mérkőzésen, így tovább távolodik a bajnoki címtől. Szoboszlai Dominik a kispadon kezdett, és csak a hosszabbításban kapott lehetőséget a pályára lépésre, míg Mohamed Szalah a cserepadon történt incidens miatt került a figyelem középpontjába.

A Premier League 35. fordulójában a Liverpool hátrányba került a West Ham United otthonában, de a mérkőzést nem sikerült megnyerniük. Jürgen Klopp csapata így gyakorlatilag kiszállt a bajnoki címért folytatott harcból. A Liverpool az Everton elleni vereség után Londonba utazott, ahol a West Ham United fogadta őket.

Az első félidő végén Jarred Bowen fejelt gyönyörűen a kapu jobb oldalába, Alisson kapus tehetetlen volt. A második félidő elején Andrew Robertson egyenlített a Liverpoolnak, majd a 65. percben egy szöglet után Areola öngóljával meg is fordították a meccset. A West Ham azonban nem adta fel, és Antonio fejesgóljával egyenlített.

A mérkőzés hajrájában a Liverpool előtt adódtak lehetőségek, Harvey Elliott a felső lécet is eltalálta, de további gól már nem született. Szoboszlai Dominik a 91. percben lépett pályára, de érdemi megmozdulását nem jegyezhettük fel.

A Liverpool ezzel a döntetlennel visszaesett a tabella harmadik helyére. Az éllovas Arsenal 34 meccs után 77 ponttal áll az élen, a második helyen a Manchester City 76 ponttal, míg a Liverpool 75 ponttal a harmadik, 35 meccset követően.

A mérkőzés egy másik fontos eseménye Mohamed Szalah és Jürgen Klopp közötti konfliktus volt. Szalah, aki az utóbbi időben többször is a kispadon kezdett, a 79. percben került szóváltásba menedzserével, miközben becseréléséhez készülődött. A pályaszéli mikrofonok rögzítették a vita hevében elhangzott szavakat, amelyek során Szalah élesen reagált Klopp megjegyzésére, és ha Darwin Núnez nem avatkozik közbe, talán még csúnya vége is lett volna az eszmecserének.

A mérkőzés után Klopp csak annyit mondott, hogy az öltözőben megbeszélték az ügyet, és ezzel le van rendezve. Szalah azonban talányosan szűkszavúan reagált, amikor a vegyes zónában megkérdezték tőle az esetet, jelezve, hogy ha beszélne, abból "tűz lenne". A liverpooli legenda Jamie Carragher szerint az új menedzsernek, Arne Slotnak lesz dolga bőven, hiszen Szalahnak egy év múlva lejár a szerződése, és a szezon jelentős részében csak árnyéka volt korábbi önmagának.

Premier League, 35. Forduló

  • West Ham United – Liverpool 2–2 (1–0)