Walter pulykázós mondata, nem várt fordulatot eredményezett, ugyanis ennek köszönhetően egy platformra került az LMP, a Fidesz és Vitézy Dávid, írja a Népszava.

„Egész egyszerűen fel sem foghatom, hogy egy utasok milliót szállító közszolgáltató első számú vezetőjének szájából hogy hangozhat el egy ilyen mondat” – írta egy Facebook-posztban Vitézy, aki szerint „a budapestiek nem vágásérett pulykák, akik jobban teszik, ha beletörődnek a sorsukba, mert jön a hálaadás – vagy épp ezúttal a járatritkítás”. Szerinte ilyet nemcsak egy felelős vezető, de egy minimális empátiával rendelkező személy sem mondhat.

Sőt, úgy látja, hogy „ha ez a mondat tényleg így elhangzott, a BKK vezérigazgatójának távoznia kell a posztjáról”, Karácsony Gergely főpolgármesternek pedig „elnézést kell kérnie a budapestiektől, és azonnal visszavonni a járatritkításokat”. Úgy tűnik, hogy az LMP országgyűlési képviselőjét, Kanász-Nagy Mátét is mélyen érintette a pulykázós mondat, szerinte „egy ilyen mondat után egyvalaki van, akit biztosan nem kell bevonni ebbe a folyamatba, őt pedig úgy hívják, hogy Walter Katalin. Őt a lemondásának a megírásába kell kizárólag bevonni”.

Ezek után pedig már a Fidesz-fővárosi frakcióvezetője, Wintermantel Zsolt is arra jutott, hogy a BKK vezetőjének távoznia kell, aztán fokozta a hangulatot azzal, hogy ha Walter ezt nem teszi meg magától, akkor a főpolgármesternek kell megtennie. „Karácsony Gergely ugyanis nem engedheti meg magának, hogy egy ilyen embert a posztján hagy - annak fényében, hogy korábban kampányában az átláthatóságot ígért, valamint négy évvel ezelőtt részvételiségért felelős főpolgármester-helyettest nevezett ki, amiért neki és stábjának havonta sokmillió forintot fizet. Amennyiben a helyén hagyja Walter Katalin, akkor úgy kell tekinteni, mintha ezt a kijelentést ő maga mondta volna.” Walter Katalin egy héttel ezelőtt elismerte, hogy hibázott a BKK a járatritkítások ügyében. Akkor pulykázás nélkül fogalmazott és azt mondta: „Erről sajnos sokkal látványosabban, hangsúlyosabban és hamarabb kellett volna kommunikálnunk, én ezért elnézést kérek.”

Fotó: Wikipédia