A Határ úti aluljáró liftje verekedés miatt hetekig nem használható

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV Zrt. közleménye szerint a Határ úti aluljáróban található liftet a verekedés résztvevői megrongálták, így az átmenetileg nem használható, a helyreállítás hetekig tarthat.

Április 23-án délután dulakodás tört ki a felújítás alatt álló Határ úti aluljárónál, melynek során a résztvevők betörték a lift felszíni ajtajának üvegét. A lift, amely az 50-es villamos végállomásánál köti össze az aluljárót a felszínnel, 2023. decemberében került üzembe helyezésre. A verekedést a felvonó kamerája is rögzítette, így az elkövetők könnyen beazonosíthatóak. A helyszínre érkező rendőrök előállították a rongálásban résztvevőket, a sérült személyeket pedig a mentőszolgálat munkatársai látták el.

A BKV a balesetveszélyes helyzet miatt azonnal leállította a liftet. A helyszíni szemle során a szakemberek megállapították, hogy az ajtó szerkezete olyan mértékben sérült, hogy biztonságosan nem használható, ezért javításra szorul. Az üvegszerkezet legyártása és beszerelése hetekig is eltarthat.

A BKK tájékoztatása szerint a Határ úti aluljáró felújítása a végéhez közeledik, és a rekonstrukció során egy második lift is beépül a helyszínen, de azt még nem helyezték üzembe. Így a rongálás következtében az aluljáró átmenetileg akadálymentesen nem közelíthető meg, csak a lépcsőkön keresztül érhető el. A BKK és a BKV Zrt. együttműködve mindent megtesz a felvonó mielőbbi helyreállítása érdekében, hogy a Határ úti aluljáró újra akadálymentesen is elérhető legyen.

(MTI)