Két autó ütközött össze a Budapesti Belvárosban, több baleset is lassítja a forgalmat

Két személyautó karambolozott Budapest V. kerületében, a Kossuth Lajos utcában, a Semmelweis utca közelében, amelynek következtében forgalmi akadály alakult ki – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A baleset helyszínén a fővárosi hivatásos tűzoltók dolgoznak a műszaki mentésen, és a gépjárművek áramtalanítását is ők végzik. A helyszínre a mentőszolgálatot is riasztották.

A közlemény hozzátette, hogy a karambol helyszínénél a közlekedőknek forgalmi akadályokkal kell számolniuk. A baleset további részleteiről és az esetleges sérülésekről egyelőre nincs információ. Az Országos Mentőszolgálatot megkeresték a balesettel kapcsolatban, és amint válaszolnak, a cikk frissítésre kerül.

Több baleset is történt a fővárosban a Hegyalja út-Erzsébet híd-Kossuth Lajos utca útvonalán, amelyek miatt lassabban halad a forgalom és az autóbuszok is késéssel közlekednek – olvasható a BKK közleményében. Az Astoria közelében egy kocsi és egy kisteherautó ütközött össze a V. kerületi Kossuth Lajos és Magyar utca találkozásánál hétfőn 14 óra magasságában. A Telex egyik munkatársa képeket is küldött a helyszínről, a balesethez mentőt is hívtak.

A BKK közleményében azt írja, nem sokkal később ugyancsak baleset történt az Erzsébet hídon, illetve a Hegyalja úton a Sánc utcánál. A Hegyalja úton a balesetben felborult egy autó és kidőlt egy jelzőlámpa.

A Kossuth Lajos utcában és a Hegyalja úton a műszaki mentés ideje alatt csak egy sáv járható, az érintett BKK-járatok, vagyis az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 107-es, a 108E, a 110-es, a 112-es és a 133E autóbuszok mintegy 15 perces késéssel közlekednek. A 178-as autóbusz terelve jár, nem érinti a Naphegy tér megállót. A BKK Info Facebook-oldala szerint 17 órára mindhárom helyszínen befejezték a mentést és a helyszínelést, és már enyhül a torlódás az Erzsébet híd környékén.