Nagy Ervin és Borbély Alexandra családi dilemmája: bölcsőde igen vagy nem?

Nagy Ervin és Borbély Alexandra színészházaspár életében jelentős változásokat hozott két kislányuk, Elza és Franciska születése. A mindennapok forgatagában a színház és a forgatások mellett az ikrek nevelése is központi szerepet kap. A családi élet dinamikáját tovább bonyolítja, hogy a szülők és a nagyszülők eltérő véleményen vannak az unokák bölcsődei elhelyezését illetően.

Nagy Ervinnek és feleségének, Borbély Alexandrának a színházi és filmes elfoglaltságok mellett a másfél éves ikerlányaik, Elza és Franciska nevelése is fontos feladat. A színészházaspár élete az ikrek érkezésével teljesen megváltozott, de a szülőség minden pillanatát élvezik. Ervinnek egy korábbi kapcsolatából született lánya, Lola is gyakran segít az ikrek gondozásában.

A család mindennapjait egy "olaszos" közösség jellemzi, amelyben a gyerekek nevelésében a szuper dadus és a férj édesanyja is aktívan részt vesz. Borbély Alexandra a "Ki vele!" című műsorban beszélt arról, hogy három nő veszi körül a gyerekeket, hasonlóan ahhoz, ahogy ő maga is falun nevelkedett.

A szülők tervei szerint Elza és Franciska ősszel bölcsődébe kezdenek járni, azonban ebben a kérdésben Nagy Ervin és Borbély Alexandra édesanyja nem ért egyet. Ervin úgy véli, hogy a közösségbe kerülés és a szocializálódás előnyös a kicsik számára, míg Alexandra édesanyja szerint nem ez a legjobb döntés. Az édesanya elárulta, hogy az anyósa is osztja ezt a véleményt, és nem tartja rossz szülőnek azokat, akik még egy évig otthon maradnak a gyerekeikkel.

A családi vita hevében az édesanya azt is elmondta, hogy az anyósa teljesen kiakadt azon, hogy miért kellene a gyerekeknek bölcsődébe menniük, és hogy ők maguk sem jártak bölcsődébe. A vita végén úgy tűnik, hogy a lányok mégis bölcsődébe mennek a második születésnapjuk előtt.