BKK: Új digitális jegytípus a BudapestGO alkalmazásban

Április 23-tól a BudapestGO alkalmazásban már elérhető a tíz darabos gyűjtőjegy, amelynek ára megegyezik a papíralapú változatéval.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bejelentette, hogy a BudapestGO mobilalkalmazás kínálatában mostantól megtalálható a tíz darabos gyűjtőjegy is, amelynek ára 4 ezer forint, akárcsak a hagyományos papíralapú jegyek esetében. A digitális jegyek egy évig használhatók fel a vásárlás napjától számítva.

A BKK tájékoztatása alapján a digitális gyűjtőjegyek használatához frissíteni kell az alkalmazást a legújabb verzióra. Az érvényesítés a járművek ajtajánál, vagy a metróbejáratoknál elhelyezett NFC-matricákhoz érintve, illetve kódbeolvasással történik, hasonlóan az eseti jegyekhez.

Fontos megjegyezni, hogy egy tranzakció során csak egy darab tízes gyűjtőjegyet lehet vásárolni, de további jegyeket újabb vásárlással szerezhetünk be. A felhasznált jegyek 80 perces érvényességi idő után a használt termékek közé kerülnek, és nem oszthatók meg más készülékeken.

A BKK emellett bejelentette, hogy május első hétvégéjétől október végéig ismét közlekednek a nosztalgiajáratok a fővárosban, amelyekre szintén lehetőség nyílik digitális jegy vásárlására április 23-tól.