Egy szoftvermérnök 7470 böngészőlapot tart nyitva

Egy szoftvermérnök, aki Hazel néven van regisztrálva, már több mint két éve tart fenn egy hatalmas mennyiségű, pontosan 7470 böngészőlapot Firefox böngészőjében egy Mac gépen.

Ez a szokatlan gyakorlat akkor került a nyilvánosság elé, amikor a böngészője elkezdett megrogyni a lapok súlya alatt. Kezdetben úgy tűnt, hogy nem tudja helyreállítani őket, de végül a böngésző gyorsítótárából sikerült visszahoznia a munkamenetet, ami nagyjából egy percet vett igénybe. Hazel, aki egyébként nagy Firefox-rajongó, nosztalgikus okokból tartja megnyitva a lapokat, mivel szeret visszagörgetni és megtekinteni a hónapokkal korábbiakat.

A szoftvermérnök azt állítja, hogy a rengeteg lap nem igényel sok memóriát, mivel a Firefox csak akkor tölti be őket, ha rákattint, és az egész gyűjtemény mindössze 70 MB memóriát használ. Ezt az információt a Mozilla egyik illetékese is megerősítette, hozzátéve, hogy a sok megnyitott lap valójában nem fogyasztja a memóriát. A Firefox fejlesztői kihasználva ezt a rendhagyó felhasználói esetet, jelezték, hogy új funkciókon dolgoznak, amelyek segítenek kezelni a böngészőlapok káoszát.