Az Apple tovább csökkenti a termékek dobozainak tartalmát

Az Apple újabb lépéseket tett termékei csomagolásának minimalizálása felé, az iPhone-ok után most az iPad dobozok tartalmát is csökkentette, eltávolítva a matricákat és az Európai Unióban, valamint az Egyesült Királyságban a hálózati töltőket is.

Az Apple nemrégiben bemutatott új iPad Air 11 és iPad Pro 11, valamint 13 modellek nem csak a frissített hardver miatt keltettek figyelmet, hanem azért is, mert a vállalat tovább folytatja a csomagolás egyszerűsítését. Az új eszközök dobozaiban már nem találhatók meg az egykor mellékelt Apple-matricák, és az európai valamint brit piacon a hálózati adapterek is hiányoznak, csak egy USB-C-s töltőkábelt tartalmaznak.

Az Apple az M4-es processzorát is bemutatta, ami először egy iPadben jelent meg, nem pedig egy Mac számítógépben, ami szintén újdonságnak számít. A 9to5Mac szerzője az Apple központjában személyesen is megtekinthette az új modelleket, és észrevette a csomagolás változásait.

Az iPhone-ok esetében már korábban eltűntek a dobozból az EarPods fülhallgatók és a töltőfejek, amit az Apple környezetvédelmi okokkal indokolt. A vállalat szerint a legtöbb embernek már van töltője és fülhallgatója, és aki mégsem rendelkezik ezekkel, az megvásárolhatja őket.

A GSMArena észrevételei szerint az iPadekhez korábban járó 20 wattos, USB-C-s töltőfejet mostantól külön kell megvásárolni, ha valakinek még nincs ilyenje. Az iPhone töltőfeje is használható az iPadekkel, de sokan úgy gondolhatják, hogy egy töltő nem lesz elegendő több eszközhöz.

Az Apple a környezetvédelmet hozza fel indokként a csomagolás egyszerűsítésére, és remélhetőleg a MacBook laptopokhoz járó nagyteljesítményű hálózati adaptereket nem kell majd a jövőben külön megvásárolni.