Monzo: Újabb tőkebevonás a brit neobanknál

A Monzo brit neobank bejelentette, hogy idén már 610 millió dollár befektetői tőkét vont be, legutóbbi tőkebevonásukkal 190 millió dollárt gyűjtöttek össze.

A Monzo a CNBC hírcsatornának adott információk alapján új befektetőktől kapta a friss tőkét, köztük a Hedosophia nevű vállalattól, amely korábban már más európai fintech cégeket is támogatott, mint például az N26-ot és a Qontót. Ezenkívül a CapitalG, az Alphabet független növekedési alapja, valamint állítólag a szingapúri GIC szuverén vagyonalap is részt vett a finanszírozási körben.

A legfrissebb tőkebevonás eredményeként a Monzo piaci értéke megközelítőleg 5,2 milliárd dollárra nőtt, ami javulást jelent a márciusi 5 milliárd dolláros értékeléshez képest. Akkor a cég 430 millió dollárt gyűjtött össze. A Dealroom adatai szerint a Monzo által idén összegyűjtött 610 millió dollár a legnagyobb európai fintech finanszírozási kört jelenti az elmúlt évben.

A Monzo vezérigazgatója, TS Anil a CNBC-nek nyilatkozva elárulta, hogy a vállalat a friss tőkét új termékek kifejlesztésére és a nemzetközi terjeszkedési terveik felgyorsítására kívánja felhasználni.