Új jegytípus a BudapestGO alkalmazásban

Április 23-tól a BudapestGO mobilalkalmazásban már elérhetővé vált a 10 darabos gyűjtőjegy, valamint a nosztalgiajáratokra is megvásárolhatók a digitális jegyek.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bejelentette, hogy a BudapestGO alkalmazásban április 23-tól már kapható a 10 darabos gyűjtőjegy. A digitális jegyek ára megegyezik a papíralapú változatéval, 4 000 forintba kerülnek, és a vásárlástól számított egy évig használhatók fel. Fontos megjegyezni, hogy a gyűjtőjegycsomag visszaváltása csak akkor lehetséges, ha az összes, tehát mind a 10 szelvény érintetlen.

A gyűjtőjegyek használatához szükséges a BudapestGO alkalmazás frissítése. A jegyeket a vásárlást követően, hasonlóan az eseti jegyekhez, a járművek ajtaján kívül kell érvényesíteni felszálláskor. A gyűjtőjegyszelvények megosztása más készülékeken nem lehetséges, azonban több utas együttes utazása esetén lehetőség van arra, hogy egymást követően több szelvényt is érvényesítsenek.

A jegyek érvényesítése többféleképpen lehetséges:

  • Widget funkcióval: a termék kihelyezhető a telefon kezdőképernyőjére, így be sem kell lépni az alkalmazásba. A widget funkcióval egy kattintásra érvényesíthetők a jegyek.
  • NFC-érvényesítéssel: az NFC-matricák a metróbejáratoknál kihelyezett jegyérvényesítő készülékeken és a felszíni járműveken is megtalálhatók, amelyekhez érintve egyetlen lépésben történik az érvényesítés.
  • Kódbeolvasással: az applikáción belül a 10 darabos gyűjtőjegy szelvényén az érvényesítés gombra kattintva jelenik meg a kamerás kódbeolvasási lehetőség.

Egyszerre, egy tranzakcióval csak egy 10 darabos gyűjtőjegy vásárolható az applikáción belül, de új vásárlási tranzakciót indítva további gyűjtőjegyeket is lehet venni. A már felhasznált jegyek az 80 perces érvényességi idő lejárata után a használt termékek közé kerülnek.

A BKK további újítása, hogy a május első hétvégéjétől október végéig közlekedő nosztalgiajáratokra is lehetőség nyílik digitális jegyvásárlásra. Ez a lehetőség a BudapestGO alkalmazáson keresztül érhető el, a jegyek ára 500 forint. A hangulatos nosztalgiajáratok továbbra is múlt századi járművekkel közlekednek, a nosztalgiavillamosok, -troli és autóbuszok külön menetrend alapján járnak majd, a részletekről hamarosan tájékoztatást ad a BKK.