„Most éppen 650 ezer forintra büntetett a parlament beteg lelkű, fura ura” – kezdte keddi bejegyzését Hadházy Ákos a Facebookon. 

Valami perverz vágytól vezérelve Kövér László nagyon látni akar engem az ócska színházának gombnyomogatós előadásain, és személyesen dönt arról, hogy kegyeskedik-e elfogadni az indoklásomat, amikor kénytelen lemondani a társaságomról

– írja a képviselő. A poszthoz csatolt képből kiderül, hogy a házelnök szerint Hadházy annyit hiányzott a parlamenti ülésekről novemberben, hogy a személyes jelenléte már a törvényben meghatározott mértéket sem érte el. Az is kiderül, hogy Hadházy kérelmet nyújtott be a hiányzás igazolására, ám ezt saját jogkörben eljárva Kövér csak részben fogadta el.

Hadházy a távollétét azzal indokolja, hogy 2023 novemberében egy „különösen fontos, pécsi bírósági tárgyaláson” vett részt, amely „egy rendszerszintű visszaélésről szólt”.

Arról az ügyről van szó, amelyben elítélték a baranyai Kárász polgármesterét, mert lenyúlta a közmunkaprogramra szánt pénzek felét. Az ügyről korábban az Átlátszó írt részletesen. 
Hátha majd Kövér Úr hisztije segít kicsit felhívni a figyelmet az egyik kiskirály polgármester lebukására. A házmester ugyanis először igazolást kért a pécsi bíróságtól, hogy tényleg részt vettem-e a kérdéses időpontban a tárgyaláson, majd miután a bíró ezt visszaigazolta, Kövér önkényesen úgy döntött, hogy mégis megbüntet 650 ezer forintra

– írta ennek kapcsán Hadházy. Azt mondja, az összeget már le is vonták a fizetéséből. 

A poén meg ezután érkezett, merthogy csütörtök délután Hadházy újabb bejegyzést tett közzé a Facebookon, amiben ezt írta: 

„Elmondhatatlanul hálás vagyok önöknek! Egy nap alatt összedobták a pénzt Kövér László legújabb büntetésére, így ismét egy jó nagy fityiszt mutattak a terhelt lelkű házmesternek” 

Nem ez az első alkalom, hogy Kövér pénzbüntetéssel sújtja Hadházyt. Volt már 950 ezres, sőt kétmilliós büntetése is.

A független országgyűlési képviselő épp a múlt héten volt vendége a frisshirek.hu Magyar Közöny című podcastjának.

Az interjút a frisshirek.hu YouTube-csatornáján és itt is megnézhetik: 

Fotó: wikipédia