Folytatódik a plakátháború Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter bejelentette, hogy ismét átragasztották a Fidesz-propaganda plakátjait a városban. Az akcióról készült fotókat is megosztotta a Facebook-oldalán.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom, melyet Márki-Zay vezet, a plakátokon szereplő politikusok képére olyan szöveget ragasztott, amely szerint Orbán Viktor még mindig nem számolt el a Soros Györgytől kapott milliókkal és a szabadon bocsátott bűnözőkkel. A Facebook-posztban azonban nem részletezte, hogy mely bűnözőkre gondolnak, a Magyar Narancs szerint valószínűleg az embercsempészetért elítélt külföldiekre, míg más vélemények szerint a kegyelmi ügyre utalhatnak.

Korábban a Civil Összefogás Fórum (CÖF) által megrendelt plakátokon Márki-Zay Pétert, Gyurcsány Ferencet, Karácsony Gergelyt és néhol Magyar Pétert, máshol Fekete-Győr Andrást ábrázolták "Megvették őket kilóra" felirattal, ami a külföldi kampányfinanszírozásra utal. Az Állami Számvevőszék jelentése alapján a hatpárti összefogásra gigabírságot szabtak ki ezzel kapcsolatban. A Fidesz ezért nevezi az érintett pártok politikusait "dollárbaloldalnak", a plakátokon dollárjellel a politikusok ingén.

A dollárjeles ing eredetileg egy amerikai punkzenekar, a Dead Kennedys egy 1980-as évekbeli fotóján szerepelt. A CÖF közleményében azt állították, hogy az együttes korábban tisztelgésnek vette a fotójuk felhasználását, és hangsúlyozták, hogy a baloldal 2022-es országgyűlési választási kampányhoz külföldi pénzeket fogadott el, amit nemzetbiztonsági vizsgálat is alátámasztott.