A nap legfontosabb hírei – 2024.05.13.

Az állítólagos brüsszeli beavatkozásra hivatkozva tart rendkívüli ülést a parlament, míg a svéd miniszterelnök szerint háborús helyzetben készek lennének atomfegyvert fogadni. A Magyar Posta késéseket jelzett előre az utánvételes kifizetésekben, és újra napirenden van a Budapest–Belgrád vasútvonal építése.

A magyar parlament rendkívüli ülést tart, amelynek oka az állítólagos brüsszeli beavatkozás. A svéd miniszterelnök kijelentette, hogy országa kész atomfegyvert fogadni, ha háború törne ki. A Metropol információi szerint a Tisza Párt alelnöke aljas lejáratásról beszél, miután gazdasági vezetőjüket fegyházban helyezték el.

Egy állampolgár a közmédiától kapott véletlenül egy e-mailt, amelyből kiderült, hogy nem kívánnak válaszolni az EP-vitával kapcsolatos kérdésére. Orbán Viktor miniszterelnök újabb helyreigazítási pert vesztett a Spar-ügyben. Az Állami Számvevőszék 42 dolgozójától vált meg csoportos létszámleépítés keretében.

A kínai sajtóban jelent meg az a hír, hogy újraindult a Budapest–Belgrád vasútvonal építése. A Magyar Posta bejelentette, hogy késni fognak az utánvételes kifizetések. Czeglédy Csabát bűnösnek találták az „Ördög ügyvédje” ügyben. Bródy János felesége, mint képviselőjelölt, Juhász Péter csapatában indul.