Ellepték a Balaton partját, megindult a strandszezon

Szombaton a tavaszias meleg időjárás sokakat csábított a szabadba, így megtelt a Balaton partja sétálókkal és sportolni vágyókkal. Voltak, akik még a tó vizét is kipróbálták, annak ellenére, hogy a víz hőmérséklete még csak 13 fokos volt.

A Tények beszámolója szerint többen is bátran fürödtek a Balatonban, kihasználva a nap melegét. A kellemes időjárás nemcsak a strandolókat, hanem a kirándulókat is vonzotta, sokan Lillafüredet is felkeresték.

A Balaton partján a látogatók sétáltak, pihentek a plédeken, és a part menti kávézók teraszait is birtokba vették. A sportolásra vágyók közül sokan a kerékpározást választották, élvezve a tavaszias időt.

A jó időnek a fiatalok is örültek, akik szívesen töltöttek időt a szabadban, a napsütésben. A lillafüredi vízesésnél is többen kirándultak, és a látogatók többsége már csak egy vékony tavaszi kabátban volt.

A meteorológus, Reisz András szerint a tavaszias időjárás a következő héten is folytatódik, sok napsütéssel és csapadék nélkül. A hőmérséklet napközben akár a 25 fokot is meghaladhatja, és a frontok elkerülik az országot.

Május első hetére a fagyveszély megszűnik, de változékony időjárás várható, helyenként záporral és zivatarral.