Szakmai elismerést kapott az Index sportrovata

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) a szervezet gyulai kongresszusán az elnökség szakmai kitüntetésében részesítette az Index sportrovatát.

Az elismerést Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke, valamint Dénes Tamás, a szervezet főtitkára adta át. Dénes Tamás megjegyezte, hogy hasonló kollektív kitüntetésre eddig ritkán volt példa a szakmai elismerések történetében.

Az első hasonló elismerést a Magyar Rádió sportosztálya kapta meg, amely a legendás Körkapcsolás műsorával vált ismertté.

Krasz Emil, a sportrovat vezetője a díjátadón elmondta, hogy bár a rovat létszáma nem vetekszik a sportra szakosodott médiumokéval, mégis igyekeznek versenyben maradni a napi történések, események friss, színes és mély lekövetésében.

Kiemelte, hogy a rovat tagjainak lelkesedése, elhivatottsága és szakmai hozzáértése jelenti a biztos alapot. Hozzátette, hogy a sport iránti elkötelezettség a lap többi munkatársában is megvan, ami lehetővé teszi a különböző sportágakról való színvonalas tudósítást.

A sportrovat tagjai idén nívódíjra is pályáztak, többféle műfajban és témában. Az elismerést végül egy fiatal tehetséges sportolókat bemutató sorozatukkal érdemelték ki, ami erősíti a csapategységet.

Fekete-Szalóky Zoltán, az Index főszerkesztője büszkén nyilatkozott a díjról, amelyet az Index egyik rovatának, egy egész közösség munkájának ismernek el. Kiemelte, hogy ez a díj az Index elmúlt 3-4 évének egyik legjelentősebb szakmai elismerése, és hogy a díj értékét növeli, hogy a sportrovat vezetésével magas színvonalon készülnek a közelgő labdarúgó Európa-bajnokságra és a párizsi olimpiára.

A díjnyertes pályázatban szereplő cikkek között volt Kiss Ágnes, Jackl Vivien, Hajdú Kata, Sárkány Zalán, Kropkó Márta és Kropkó Márton, Pelle Domonkos, valamint Kade Zsombor és Kade Zalán munkája is.