Magához tért az időjárás, 28 fok is lehet

Vasárnap a napos, száraz, kora nyárias időjárás folytatódik, helyenként fátyolfelhőkkel és időszakos gomolyfelhőkkel, északnyugat-Dunántúlon pedig viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet akár 28 fokig is emelkedhet.

A vasárnapi időjárásban a napos és száraz periódusok dominálnak, de a fátyol- és gomolyfelhők is megjelenhetnek az égen. Az Északnyugat-Dunántúlon erős széllökések várhatók, sőt, egy-egy viharos széllökés sem zárható ki, a déli, délkeleti szelet élénk, főként az Északnyugat-Dunántúlon olykor erős lökések kísérik. A hőmérsékletek 23 és 28 fok közötti maximumokkal kényeztetik majd a napozni vágyókat, míg késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

A HungaroMet előrejelzése szerint azonban a veszélyes időjárási jelenségek kialakulásának esélye alacsony. A melegfront hatására a melegfrontra érzékeny embereknél migrén, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, szédülés, fáradékonyság, dekoncentráltság és alvászavarok jelentkezhetnek.

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése figyelmeztet, hogy a vasárnapi időjárás különösen a melegfrontra érzékenyeknél okozhat egészségügyi problémákat. Az időjárás-előrejelzés folyamatos frissítés alatt áll, így a legújabb információkért érdemes rendszeresen tájékozódni.

Vasárnap estétől legfeljebb kevés fátyolfelhő lehet csak az égen, csapadék kizárt. A déli, délkeleti szél gyenge vagy mérsékelt lesz, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 6 és 14 fok között valószínű.

Hétfőn napos, száraz idő várható kevés fátyolfelhővel, a délkeleti, keleti szél több helyen megélénkülhet. A hőmérséklet délután 24 és 28 fok között alakul, és a verőfényes, napsütéses idő egészen a hét közepéig biztosan kitart.

Kedden derült idő várható, a délkeleti, keleti szél megélénkülhet, néhol megerősödhet. A hőmérséklet hajnalban 6 és 14, délután 24 és 27 fok között várható.

Szerdán, május 1-jén gomolyfelhős idő várható sok napsütéssel, majd a nap második felében főként a délnyugati tájak fölé vastagabb felhők sodródhatnak. Csapadéknak még kicsi az esélye, de sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délkeleti, keleti szél. Hajnalban 5 és 13, a délutáni órákban általában 24 fok körül várható a csúcshőmérséklet.

A következő napokban tovább melegszik az idő, az enyhe léghullámok azonban többfelé erős szél kíséretében érkeznek térségünkbe. Csütörtöktől változékonyabbá válik az időjárás, felhősebb és csapadékosabb időre van kilátás, a csapadék zöme záporok, zivatarok formájában érkezik, és jelentős különbségek fordulhatnak elő a csapadékösszegek területi eloszlásában. A keleties szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet általában 5, 13, a maximum 20, 25 fok között valószínű.

Pénteken felhősebbre fordul az idő, és több helyen kell záporra, zivatarra készülni. A nyugatias szél élénk, helyenként erős lesz. Hajnalban 8-14, délután 17-23 fok várható.

Szombaton közepesen vagy erősen felhős időre van kilátás szórványosan záporral, zivatarral. Az északias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 7-13, délután 18-23 fok várható.

Vasárnap szakadozik, csökken a felhőzet, és több órára kisüthet a nap, bár elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Az északias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 7-13, a maximum 18-23 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras