Ittasan és száguldozva menekült a rendőrök elől az M6-os autópályán

Egy 42 éves férfi ittasan és rendkívül gyorsan menekült a rendőrök elől, a Szekszárdi Járási Ügyészség pedig most közúti veszélyeztetés, rongálás és ittas vezetés miatt emelt vádat ellene.

A vádirat szerint a férfi 2022 májusában Dunaszentgyörgyön alvó állapotban volt az autójában, amikor a rendőrök ellenőrizni akarták. Az ittas és zavart állapotban lévő vádlott a rendőri felszólításra nem az iratait adta át, hanem hirtelen elhajtott a helyszínről. A rendőrök ezután üldözőbe vették, a férfi pedig több településen át menekült előlük, helyenként 70-80, máshol 110-130, az M6-os autópályán pedig akár 170 km/h sebességgel száguldozva. Az üldözés során több ember életét és testi épségét is veszélyeztette a vádlott.

A menekülés végén a férfi egy földes úton megállt, majd gyalog próbált tovább menekülni, de a rendőrök elfogták. Elfogása után a vádlott fejbe vágta az egyik rendőrségi szolgálati autót, ezzel több mint 60.000 forintos kárt okozva.

A Szekszárdi Járási Ügyészség a férfit közúti veszélyeztetés bűntettével, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével és kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja. A többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is börtönbüntetését töltő férfi ellen a Paksi Járásbíróságnál 3 év börtönbüntetés és 6 év közügyektől eltiltás kiszabását kérik, valamint azt indítványozzák, hogy a bíróság véglegesen tiltsa el a közúti járművezetéstől.