A múlt héten a kormánypárti közpénzégető médiaműhely, a PestiSrácok írta meg, hogy egyik az munkatársukat, Füssy Angélát nem engedték be a határőrök Ukrajnába, ahol interjút akart készíteni többek között egy munkácsi iskola igazgatójával is. Bár azt nem tudni, hogy hivatalosan miért tiltották ki az oroszbarát propagandát is folyamatosan szemléző weblap alkalmazottját három évre Ukrajnából, de a PestiSrácok cikke szerint az indok az lehetett, hogy Füssy Angéla korábban álhíreket terjesztett a kárpátaljai magyarok besorozásáról.

A szintén kormánypárti Demokrata szerint időközben kettőre nőtt azoknak a magyar újságíróknak a száma, akik állítólag nemkívánatosak Ukrajnában. Az ukrán-orosz-konfliktusban, az agresszornak drukkoló Bencsik András főszerkesztő által vezetett újság nemrég interjút készített Molnár H. Boglárkával, aki azt mondta, nem lepődött meg, sőt, „bóknak vette” amikor szeptember 11-én Füssy Angélától úgy értesült, hogy az ő neve is szerepel az ukrán hatóságok listáján.

Molnár H. Boglárka a lapnak azt nyilatkozta, hogy: „Mivel közösen voltunk Kárpátalján tavaly szeptemberben, amikor is együtt készítettünk dokumentumfilmet az ott élő magyarságot ért jogsértésekről, illetve magam is többször írtam cikket, készítettem televíziós anyagot és beszélgetéseket a kárpátaljai magyarok védelmében, sejthető volt, hogy rám is lesújtott a „nagydemokrácia” pallosa. Megkértem Angélát, hogy ellenőriztesse az útlevélszámomat egy belső forrással, aki a következőt jelentette: az általános listán nem, de az SZBU, vagyis az Ukrán Biztonsági Szolgálat listáján rajta vagyok, tehát három évig én sem tehetem be a lábamat az országukba”

A médiamunkás 2021-ben egyébként többekkel egyetemben Junior Príma-díjat is kapott sajtó kategóriában. A nevéhez fűződik például a kecskeméti fideszes városvezetés egykori imázsfilmje is.

Fotó: YouTube