"Engem nem ez az ügy aggaszt!" - Molnár Zsolt, az MSZP-pártigazgató nyilatkozata

Molnár Zsolt, az MSZP-pártigazgató, akit 40 millió forint kenőpénz elfogadásával gyanúsítanak, állítja, hogy a vádak nem megalapozottak, és az ügy nem aggasztja.

Molnár Zsoltot, a Magyar Szocialista Párt képviselőjét, a mentelmi jogának felfüggesztése után azonnal beidézték gyanúsított kihallgatásra. A vádhatóság szerint 2019 elején egy vállalkozó 40 millió forintot adott át neki egy táskában, hogy cserébe ne akadályozza meg egy BKV-tender elnyerését. Molnár szerint ez lehetetlen, mivel akkor a fővárost a Fidesz vezette, és ő nem tudott volna befolyásolni semmilyen szerződést.

A gyanúsítás szerint Molnár egy parkban vette át a pénzt, de ő ezt szürreálisnak tartja, mivel a területet szigorúan ellenőrzik, és sokan vannak ott. Hozzátette, hogy a vádalku keretében tett vallomást az a személy, aki 20 év fegyházzal volt fenyegetve egy súlyos gazdasági bűncselekmény miatt. Molnár biztos benne, hogy a térfigyelő kamerák felvételei tisztázhatnák az ügyet, mivel állítása szerint nem vettek fel ilyen eseményt.

Molnár nem tart attól, hogy a gyanúsítás véget vethet a politikai karrierjének, és azt mondja, hogy a pártja hisz neki. "Engem nem ez az ügy aggaszt, hanem az a tény, hogy egy olyan országban élünk, ahol lehet ilyen típusú karaktergyilkosságokat folytatni" – nyilatkozta a Blikknek. Úgy véli, az ügy inkább extra energiákat szabadított fel benne, és a Budapest, a Balaton és a Kárpát-medence is fontos terep lesz a kampányban. A családja aggódik a helyzet miatt, de Molnár szerint ők látják, hogy miért aggódik valójában.

Molnár nem lát összefüggést a saját ügye és az üzlettársa, Z. Zoltán letartóztatása között, aki a Pannon Park Forest Kft. korábbi tulajdonosa volt. Az MSZP és Molnár nehéz időszakot él meg, de ő sikerként éli meg a baloldali szövetségeseikkel közösen indított kampányt. Az MSZP egy éve dolgozott azon, hogy az európai parlamenti választásokon és a fővárosban is közös listát indítsanak, és Karácsony Gergely főpolgármestert támogassák.

A 2019-es választási szövetség széthullását Molnár szerint a Jobbik, az LMP és a Momentum különutas politikája okozta. A DK miniszterelnök-jelöltje Dobrev Klára lesz, a Párbeszéd pedig Karácsony Gergelyt támogatja, míg az MSZP Tüttő Katát helyezte az EP-listán az ötödik helyre. Molnár szerint az MSZP jelentőségét az mutatja, hogy helyi szinten jól beágyazott politikusokkal rendelkeznek.

Molnár úgy véli, hogy a Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára iránti elutasítottságot eltúlozzák, és meggyőződése, hogy csak a baloldali politika tudja kihívni a jelenlegi rendszert. Az MSZP Őrsi Gergely II. kerületi polgármester döntését tiszteletben tartja, aki Baranyi Krisztina újraválasztása mellett állt ki, annak ellenére, hogy az MSZP nem támogatja őt.

Nem Molnár az egyetlen szocialista, aki belekeveredett ebbe az ügybe; a Fuzikkal való állítólagos kenőpénz ügylet másik résztvevője Baja Ferenc, a Horn-kormány egykori minisztere. A gyanú szerint Baja Ferenc volt informatikai kormánybiztos, az MSZP választmányának jelenlegi elnökhelyettese 2019 júniusában a BKV informatikai közbeszerzésének egyetlen pályázójától 30 millió forintot kért, hogy a szerződés létrejöttét és fenntartását ne akadályozza a fővárosi önkormányzatban pozíciót betöltő hivatalos személyeknél. A nyomozók gyanúja szerint Molnár Zsolt Baja Ferencen keresztül kérte meg a pályázót, hogy a szerződés meg nem támadásáért cserébe neki is fizessenek 40 millió forintot, és a pénz átadása a képviselőnek 2019 augusztusában a gyanú szerint meg is történt. Az ügyészség szerint ez a cselekmény alkalmas a társtettesként elkövetett befolyással üzérkedés bűntettének megállapítására.