Bródy János felesége is indul az önkormányzati választáson

Bródy János felesége, Bródy-Farkas Anita a budapesti V. kerületben indul az önkormányzati választáson, a 24.hu információi szerint.

A jelölt bemutatkozásában kiemelte, hogy a kerületben élők életminőségének javítására fog törekedni: „Turisták voltak, vannak, és még inkább lesznek, azonban mi itt élünk, és itt is fogunk élni – én azon fogok dolgozni, hogy minél jobban”.

Bródy-Farkas Anita független jelöltként áll elő, több évtizedes menedzsmenti tapasztalattal és államigazgatási főiskolai diplomával a hátterében. Szakterülete a turizmus és a lakhatás. Támogatását Juhász Péter biztosítja, aki az ellenzéki előválasztást megnyerve lett az 1-es számú egyéni választókerület jelöltje.

Juhász Péter a Kétfarkú Kutya Párt kezdeti támogatását követően a Momentum párt mögé állásával elveszítette a Kutyapárt támogatását, de végül több másik párt, köztük a DK, a Párbeszéd, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és A Nép Pártja is mellé állt. Az előválasztáson Kovács Alex Gábort, a Tiéd a Belváros jelöltjét győzte le. Bródy-Farkas Anita Juhász Péter polgármesterjelölt csapatában indul, és az 1. választókerület képviselői helyéért harcol.

A V. kerület hagyományosan a Fidesz erődje, Szentgyörgyvölgyi Péter 2014 óta tölti be a polgármesteri posztot, azt megelőzően pedig Rogán Antal vezette a kerületet két cikluson keresztül. A legutóbbi, 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz jelöltje, Szentgyörgyvölgyi Péter a szavazatok több mint felét, 52,49 százalékát szerezte meg, míg az MSZP-s Tüttő Kata 42,47 százalékot ért el. Bródy-Farkas Anita meggyőződése szerint „a turizmusból fakadó többlet terheket lehet úgy kompenzálni az itt élők felé, hogy mindenki jól járjon”.

Bródy János, aki nemrég ünnepelte a 78. születésnapját, új dala, a "Mondd, te mit hiszel" című számában a jelenlegi politikai helyzetet érintő témákat dolgoz fel. A dal a propagandáról, karaktergyilkosságokról és a pártközpontokról szól, amelyek az ország politikával foglalkozó közösségét foglalkoztatják.

Június 9-én az európai parlamenti mellett önkormányzati választások is lesznek, ahol Bródy-Farkas Anita is megméreti magát az 1. választókerület képviselői helyéért. Mint képviselő, azért dolgozna, hogy a V. kerületben rejlő lehetőségek valóban megvalósuljanak, és ne pusztán elszalasztott alkalmak legyenek. Egyebek mellett szigorúan ellenőrizné, hogy az Airbnb-zők betartják-e a szabályokat, gyakrabban felülvizsgálná a teraszengedélyeket, a turizmusból fakadó bevételekből pedig kerületi fejlesztéseket finanszírozna.