Halálos baleset és tűzeset az utakon

Vasárnap több baleset is történt az ország útjain, köztük egy halálos kimenetelű a 82-es főúton, valamint egy lakókocsi kigyulladása az M5-ös autópályán.

Vasárnap kora délután a 82-es főúton, Csesznek és Bakonyszentkirály közötti szakaszon, amelyet cseszneki szerpentinnek is neveznek, egy motor és egy személyautó ütközött össze. A baleset következtében a motor kigyulladt, és egy középkorú férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, annak ellenére, hogy megkísérelték újraéleszteni. A helyszínre a Zirci Önkormányzati Tűzoltók és a bakonyoszlopi önkéntes tűzoltók érkeztek, valamint több rendőrjármű és mentő is a helyszínre sietett. A mentés idejére a forgalmat megállították, és Csesznek valamint Bakonyszentkirály településeken keresztül lehetett kerülni.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben egy 40 év körüli férfit súlyos sérülésekkel légi úton szállítottak kórházba.

Egy másik eseményről, az M5-ös autópályán történt lakókocsi kigyulladásáról Váczi Krisztián, az Endorfin – Egy taxis napjai című Youtube-csatorna szerzője szolgáltatott felvétellel, amelyet délután 5 óra körül rögzített.

Az Útinform jelentése szerint vasárnap több baleset és terelés miatt országszerte torlódásokra lehetett számítani. Az M0-s autóút déli szektorában, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 6-os főút csomópontjánál rézsűjavítási munkák miatt csak két sáv volt járható, ami lelassította az előrejutást. Az M7-es autópályán, Siófok térségében, a Budapest felé vezető oldalon, a 100-as km-nél kiépített terelés mögött 3 km-es torlódás alakult ki. A 44-es főúton, Nyárlőrinc térségében két autó karambolozott, félpályás korlátozás volt érvényben. Az 55-ös főúton, Baja térségében, egy motorkerékpáros balesetet szenvedett, a 104-es km-nél félpályán haladt a forgalom. A 32-es főúton, Szolnok határában három jármű ütközött össze, a 77-es km-nél a forgalom egy sávon, váltakozó irányban haladt. Az M4-es autóúton, a 20-as km-nél lévő Liszt Ferenc repülőtéri csomópont Budapest felé vezető felhajtó ágát lezárták, kerülni a Szolnok felé vezető oldalon haladva, a következő, 24-es km-nél lévő Vecsés-kelet/Ecser csomóponton keresztül visszafordulva lehetett a főváros irányába. A magyar-szlovén határszakaszon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat a szlovén határátkelőnél lezárták, a határátkeléshez Felsőszölnök felől lehetett kerülni.