Hirtelen fékezés miatt hárman meghaltak egy kamion rakterében az M1-esen

Három ember életét vesztette egy kamion rakterében az M1-esen, a Győr felé vezető oldalon történt baleset során. A helyszínelés jelenleg is folyamatban van.

A rendelkezésre álló információk szerint egy nyergesvontató és pótkocsiból álló járműszerelvény a forgalmi helyzet miatt 2024. május 14-én kedd délután két óra körül hirtelen fékezett, ami következtében a rakomány elmozdult és ráborult azokra az emberekre, akik szabálytalanul, illegálisan tartózkodtak a raktérben. Ennek eredményeképpen hárman vesztették életüket, további két személy megsérült, őket kórházba szállították.

A tragikus esemény a sztráda Győr felé vezető oldalán történt Mocsa térségében, ahol több autó is ütközött, és kidöntötték a terelésnél elhelyezett jelzőtáblákat. Az érintett útszakaszt teljesen lezárták, a rendőrök a 67-es kilométerszelvénynél Tatánál leterelik a forgalmat a sztrádáról, visszatérni Komáromnál lehet az autópályára.

A tragikus esemény körülményeit a rendőrség vizsgálja, hogy tisztázzák a baleset pontos okait és körülményeit. A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a raktérben további három ember tartózkodott, közülük ketten megsérültek.

Aznap később egy újabb baleset történt az M1-esen, Tatánál, a 72-es kilométerkőnél, az országhatár felé vezető irányban. Egy kamionba hátulról hajtott bele három személygépkocsi. A katasztrófavédelem honlapja szerint az esethez több hivatásos tatabányai egységet, a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot, valamint a kocsi önkéntes tűzoltókat riasztották, és az utat teljesen lezárták. Az Útinform tájékoztatása szerint a torlódás több mint 3 kilométeres volt, de az autópálya egyik sávját már megnyitották, amikor az újabb baleset bekövetkezett.