Rubint Rella Párizsban hajókázik és Új-Kaledóniai helyzetet kommentálja

Rubint Rella, aki igazi világutazó, jelenleg a francia fővárosban tölti jól megérdemelt vakációját, ahol egy igazán izgalmas formáját választotta a városnézésnek: a Szajnáról csodálta meg a szemet gyönyörködtető panorámát.

A fitneszedző mindennapjainak része az utazás, hiszen jelenleg is kétlaki életet él. Miután focista férje, Novothny Soma a Ruch Chorzów csapathoz igazolt, mindketten Lengyelországba költöztek, ahol már el is kezdték kialakítani a közös életüket.

Sokak számára egy ekkora környezetváltozás talán egy évre is elvenné a kedvét az utazástól, de Rella továbbra sem bír megmaradni egy helyen, és minden lehetőséget megragad, hogy felfedezze a legszebb városokat.

Ezúttal Párizsba látogatott, ahol egy hajókiránduláson is részt vett, hogy a megszokottól eltérő perspektívából csodálhassa meg a francia fővárost. A francia fővárosban töltött ideje alatt nem kerülhette el a figyelmét az Új-Kaledóniában kialakult helyzet, ahol a nyolcvanas évek óta nem látott zavargások törtek ki. A Franciaországhoz tartozó szigetcsoporton a hatóságok kijárási tilalmat vezettek be, és lezárták a legnagyobb repteret, miután a párizsi alkotmánymódosítás szerint a szavazati jogosultságot a szigeten több mint 10 éve élő francia állampolgárokra is kiterjesztenék, ami ellen az őslakosok hevesen tiltakoznak.

Rubint Rella, aki a világ számos pontján járt már, és személyes tapasztalatokkal rendelkezik a különböző kultúrákról, elmondása szerint megérti az őslakosok aggodalmait, hiszen Új-Kaledónia 1853 óta francia gyarmat, és az őslakos kanakokat hosszú ideig kizárták a sziget ügyeiből. A fitneszedző kiemelte, hogy a feszült helyzet ellenére is fontos lenne a párbeszéd és a békés megoldások keresése.

Új-Kaledónia eddig három népszavazást tartott a függetlenségéről, a legutóbbit 2021-ben, amikor a nagy többség a Franciaországhoz tartozás mellett döntött, bár az őslakosok jelentős része távol maradt a szavazástól. Rubint Rella úgy véli, hogy a történelmi sérelmek és a jelenlegi politikai helyzet összetettsége miatt a konfliktus megoldása nem lesz egyszerű feladat.