Elgázoltak egy fiatal lányt Békéscsabán

Békéscsabán egy iskolába tartó fiatal lányt gázolt el egy fehér autó a zebrán, a sofőr pedig megállás nélkül továbbhajtott. A rendőrség gyorsan cselekedett, és rövid időn belül előállították a jármű vezetőjét.

A baleset a Gyulai úton történt, az oktatási intézménytől csupán néhány méterre. A 17 éves diáklányt, aki éppen az iskolába tartott, a kijelölt gyalogátkelőhelyen ütötte el a fehér színű, utasokkal teli gépjármű. A járművet egy férfi vezette, és négy nő utazott benne.

A tragikus esemény után a sofőr nem állt meg, hanem elhajtott a helyszínről. A rendőrség azonban hamar megkezdte az eset kivizsgálását, és nem sokkal később azonosították a járművet, valamint előállították annak vezetőjét. Az ügyben segítségnyújtás elmulasztása miatt indult eljárás.

A helyszínre érkező mentők a lányt kórházba szállították. Hangai József, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének mentőtisztje és regionális kommunikációs munkatársa szerint a mentésirányítás egy esetkocsit riasztott, és a fiatal áldozatot könnyebb fejsérülésekkel ellátva szállították kórházba.