Will Smith és Robert F. Kennedy Jr. furcsa eseményei

Will Smith hollywoodi sztár egy kihalt Zürich belvárosában sétálva érezte magát úgy, mint a "Legenda vagyok" című filmjében, míg Robert F. Kennedy Jr. egy medvebocs tetemével viccelődött a Central Parkban.

Will Smith a svájci Zürichben töltötte az éjszakát, miután a gépe nem tudott felszállni. Az Instagramon megosztott videójában a színész elmesélte, hogy a városban 5:30-kor kihalt utcákon sétálva jutott eszébe a "Legenda vagyok" című filmje, amelyben egy vírusjárvány után egyedül marad a kihalt New Yorkban. Smith azt is hozzátette, hogy ilyen nyugodtan már régóta nem sétált belvárosban, csupán egy varjú károgása zavarta meg a csendet.

Robert F. Kennedy Jr., aki független elnökjelölt volt, egy tévéinterjúban mesélte el, hogy tíz évvel ezelőtt egy medvebocs tetemét hagyta a New York-i Central Parkban, úgy tettetve, mintha az állatot biciklivel ütötték volna el. A politikus ezzel egy róla szóló, még nem publikált New Yorker-cikket próbált megelőzni. Kennedy elmondta, hogy a medve tetemét eredetileg meg akarta nyúzni, de egy késő esti vacsora után a repülőtérre kellett mennie, így nem hagyhatta a járműben, és végül a parkban hagyta. A politikus Roseanne Barr komikussal folytatott beszélgetése alatt utalt az egy évtizede történt incidensre, és a Twitteren is megosztotta a beszélgetésről készült videofelvételt, kihívva a New Yorkert, hogy lássa, hogyan "forgatják ki" a történteket.

2014 októberében a rendőrség valóban talált egy feketemedvebocs tetemét a Central Parkban, és a vadvédelmi hatóságok megállapították, hogy az állatot elütötték. Kennedy a Reuters/Ipsos felmérése szerint 8 százalék támogatottságot élvez, de több államban még nem került fel a neve a szavazólapokra. A demokratából lett független jelöltet egy hónapja azzal vádolták, egy grillnyársra húzott kutya tetemével pózolt, amit azzal utasított vissza, hogy a fényképen egy kecske látható.

Kennedy a Variety-nek adott interjúban bevallotta, hogy a medvebocsot egy teherautó ütötte el, és ő maga találkozott a szerencsétlen sorsú állattal, amikor solymászni ment. Az otthagyott, döglött állatot berakta a furgonja csomagtartójába, mert meg akarta nyúzni, és a még jó állapotban lévő állat húsát le akarta fagyasztani. Mivel New York államban nem ütközik törvénybe az utakon elütött vadállatok felhasználása, Kennedy nem látott ebben semmi kifogásolhatót. Azonban a reptérre menet nem akart a medve tetemével a kocsijában behajtani, ezért döntött úgy, hogy kirakja a Central Parkban, egy régi biciklivel együtt, amitől szintén meg akart szabadulni. Úgy rendezte el a helyszínt, mintha a bicikli ütötte volna el a medvebocsot. Kennedy és társai úgy gondolták, hogy ez egy jó tréfa lesz, de másnap szembesült vele, hogy az eset komoly médiafigyelmet kapott.