Wintermantel Zsolt, az újpesti Fidesz választókerületi elnökeként, Újpest korábbi polgármestereként arra kéri a kormányt és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t (MNV), hogy függesszék fel városrészben lévő Árpád kórház árverését.

A Fidesz újpesti szervezete szerdán közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben

azt írták: az árverést mindaddig fel kell függeszteni, amíg egy megfelelően kidolgozott terv nem készül az újpesti fekvőbeteg-ellátás régen várt helyreállítására és egy új kórház létesítésére.

Közölték azt is, csak a sajtóból értesültek arról, hogy a magyar állam nevében eljáró MNV Zrt. árverésre bocsájtja az Árpád kórház évek óta üresen álló épületét.

Értem a kormányzat szempontjait, a kórház állapotával tisztában vagyok, de mégis úgy vélem, ez a lépés jóvátehetetlen kárt okozna Újpestnek. Ezzel végképp elveszhet az esélye, hogy Újpestnek kórháza legyen

– hívta fel a figyelmet Wintermantel Zsolt, aki hangsúlyozta, az újpestiek kórházat akarnak és az elvárásuk jogos.

Újpestnek történelmi jogon és lélekszámát tekintve is jár egy kórház, valamint a helyben lévő fekvőbetegellátás éppen úgy, ahogy ezt önálló város korában meg tudta teremteni magának. Annak érdekében, hogy kellő súlyt adjunk az újpestiek jogos elvárásának, aláírásgyűjtést kezdeményezünk a kórház ügyének támogatására.

– közölte Újpest volt polgármestere.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán