„Tisza Párt. What else?” – Nagy Ervin aláírásgyűjtésen járt, Magyar Péterék mellett voksolt és az első önkormányzati megállapodás is megkötésre került

A hétvége során az ellenzéki pártok megkezdték az aláírásgyűjtést, ebben a Tisza Párt is részt vett. Nagy Ervin színész ismét kifejezte támogatását Magyar Péterék iránt, amit egy Instagramon közzétett képpel is alátámasztott, ahol éppen aláírás közben látható.

Az aláírásgyűjtési folyamat részeként Nagy Ervin egyértelművé tette, hogy a Tisza Pártot támogatja. Az Instagramon közzétett bejegyzésében a következő szavakkal utalt erre:

Tisza Párt. 😉 What else?

Ezzel a gesztussal a színész nem hagyott kétséget afelől, hogy melyik politikai erő mellett áll. Az Instagramon megosztott bejegyzésében Nagy Ervin egy olyan fotót tett közzé, ahol éppen aláír egy dokumentumot, ezzel is jelezve politikai preferenciáját.

A Tisza Párt aktív kampánytevékenysége mellett fontos lépést tett az önkormányzati választások felé is. Magyar Péter, a párt alelnöke bejelentette az első önkormányzati megállapodást, amelyet a Patrióta Békéscsaba Egyesülettel kötöttek. A megállapodás éjszakába nyúló tárgyalások eredményeként jött létre, amelynek során a Tisza Párt támogatásáról biztosította a helyi civil közösséget. Magyar Péter a következőképpen nyilatkozott:

A két városban megtartott beszédem után éjszakába nyúlóan egyeztettem Bodóczi Istvánnal a Patrióta Békéscsaba Egyesület elnökével és a csapat oszlopos tagjaival, akik valódi és aktív civil közösségként tevékenykednek Békéscsabán évek óta. Az előzetes egyeztetések és a beszélgetés során úgy döntöttünk, hogy az országban először a Patrióta Békéscsaba Egyesület közösségét támogatjuk a helyi célkitűzéseik elérésének érdekében. Fiatal, ambiciózus vállalkozók és civilek közössége az övék, akik szerves részévé váltak a város életének.

A Tisza Párt további tárgyalásokat folytat gyulai jelöltekkel, és hamarosan bejelentik a Békés megyei listájukat is. A párt európai parlamenti listájáról korábban már írtunk. Az önkormányzati és európai parlamenti választások 2024. június 9-én lesznek Magyarországon, a kampányidőszak hivatalosan április 20-án vette kezdetét.

Magyar Péter bejelentésére Sebők Éva, a Momentum Mozgalom orosházi országgyűlési képviselője közleményben reagált. Sebők szerint a Patrióta Békéscsaba Egyesület mögött "felsejlik" Simonka György is, mivel az egyesület weboldalán ügyvezető alelnökként van feltüntetve Kiss László, aki korábban a Jövő Építők TDM-ben dolgozott, többek között a Simonka-perben vádlottak padján ülő T. Renátával, Simonka György unokahúgával.

Magyar Péter országjárásának első két állomása Gyula és Békéscsaba volt, ahol a fogadtatásról részletesen írtunk korábban. A politikus bejelentette, hogy az önkormányzati voksoláson saját jelölteket nem állítanak, de lesznek olyan polgármesterjelöltek és önkormányzati képviselőjelöltek, akiket támogatnak majd, ha előtte megegyeznek, és az érintettek aláírnak egy etikai kódexet.