Negyedmilliárd forint miatt indulhat vizsgálat egy momentumos képviselő ellen

Jobboldali képviselők vagyonnyilatkozati vizsgálatot kezdeményeznek Molnárka Gáborral szemben, aki az I. kerület momentumos önkormányzati képviselője. Varga Dániel fideszes képviselőjelölt szerint a politikus negyedmilliárd forinttal nem számolt el.

Varga Dániel, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltje, csütörtöki sajtótájékoztatóján hangoztatta, hogy a Momentum politikusai gyakran az átláthatóság és a korrupcióellenes harc bajnokainak állítják be magukat, ám Molnárka Gábor esetében ez a kép eltér a valóságtól. Varga szerint Molnárka vagyonnyilatkozatai súlyos hiányosságokat tartalmaznak.

A Fidesz-KDNP képviselőjelöltje arra is felhívta a figyelmet, hogy Molnárka Gábor 2019-ben csatlakozott az Átlátszó.hu korrupcióellenes programjához, és állítása szerint 2020-ban a Budavári önkormányzat működése átláthatóbbá vált a munkájának köszönhetően. Varga Dániel azonban úgy véli, hogy Molnárka "évek óta hamis vagyonnyilatkozatokat ad le".

Varga Dániel továbbá részletezte, hogy Molnárka Gábor a Gammo Europe Kft. száz százalékos tulajdonosa, amely cég jelentős jövedelmet termelt az elmúlt években. A képviselő 2020 és 2022 között 242 millió forint osztalékot vett ki a cégből, de ez az összeg nem szerepel a vagyonnyilatkozataiban.

Varga Dániel szerint ez a negyedmilliárd forintos összeg eltitkolása az I. kerület lakossága elől történt. A fideszes képviselőjelölt álláspontja szerint számos példa mutatja, hogy amikor a baloldal hatalomra kerül, nem tesz lépéseket a valódi átláthatóság megteremtéséért. Kiemelte, hogy az I. kerületi önkormányzat történetében példa nélküli, hogy egy képviselő több száz millió forintot titkoljon el a nyilvánosság elől.

Varga Dániel szerint V. Naszályi Márta polgármestersége alatt "egy nagyon komoly korrupciós működés alakult ki" az I. kerületben, és ebből a gyakorlatból a képviselők sem kivételek.