Békemenetet jelentettek be június elsejére

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) "Magyarország maradjon a béke szigete!" mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre.

A CÖF-CÖKA szerint a Margitsziget ezen a napon szimbolikusan a béke szigete kell, hogy legyen. A szervezet álláspontja szerint Brüsszel háborúra készül, és ebben a magyar dollárbaloldali politikusok is támogatják őket. A közleményükben kifejtették, hogy az európai vezetők háborús lázban égnek, és már a katonai segítségnyújtás tervezésén túl, a francia elnök az atomfegyverek használatáról is megnyitná a vitát. A szervezet szerint ez az őrület megállításra szorul.

A közlemény továbbá hangsúlyozza, hogy a magyarok a világháborúk borzalmai által megtanulták, hogy csakis a béke elfogadható álláspont. A CÖF-CÖKA szerint Magyarország jelenleg a béke szigete, és szeretnék, ha ez így is maradna. A szervezők minden békeszerető embert szeretettel várnak a menetre, azonban az idei Békemenet egyedülálló lesz a Békemenetek történetében, mivel ez egy menetmentes Békemenet lesz: vagyis nem sétálnak a résztvevők fel s alá Budapesten, hanem csak összegyűlnek egy helyen. A szervezők közleménye a rendhagyó szervezés okát nem részletezi.