A Telexre hivatkozva a frisshirek.hu is megírta ma, hogy a magyar államnak december elsejéig, vagyis jövő hét péntekig kellene átutalnia a Budapest Airport 51 százalékáért járó vételárat.

"Az elmúlt hetekben annak is látszottak a jelei, hogy a kormány akár a korábbi céljaiból is tud engedni, hogy megszerezze Ferihegyet: eladta a magyar Erstében meglévő részesedését, jelentősen csökkentette tulajdonát két biztosítóban (Alfa és Union), miközben korábban még az Alfában való állami részesedést – egészen pontosan a VIG nevű biztosító nagyobb részesedésszerzését – nemzetbiztonsági kockázattal indokolták. Az adósságkezelő emellett egyetlen nap alatt 176 milliárd forintnyi, a tervezettnél négy és félszer több állampapírt adott el" – írta a tranzakció előkészületeiről a Telex.

Az MTI-ben megjelent közleményben a Gazdasági Minisztérium azonban azt írja, hogy a Budapest Airport visszavásárlása kapcsán „megalapozatlan és hamis állítások jelentek meg a magyar sajtóban”. Teljesen hamis az az állítás, hogy december elsejéig fizetési kötelezettsége lenne a magyar államnak a visszavásárlási ügylet vonatkozásában – fogalmaztak a cáfolatban.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye szerint a reptér visszavásárlásával kapcsolatos tárgyalások ütemezetten, az együttműködés jegyében és megfelelően haladnak a partnerek között. Ugyanakkor az előzetes megállapodásnak megfelelően a felek nem kívánnak több információt megosztani annak érdekében, hogy az üzleti érdekek ne sérüljenek, a tárgyalások zavartalanok maradhassanak és sikeresen zárulhassanak.

Fotó: Wikipédia