Kórházba került Győr volt polgármestere

Dézsi Csaba András, Győr volt polgármestere a Facebookon jelentette be, hogy pénteken reggel a helyi kórház szubintenzív osztályán kötött ki.

Dézsi Csaba András, aki októberig még Győr polgármestere volt, saját közösségi oldalán osztott meg egy bejegyzést, amelyben arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy kórházba került. A bejegyzésben egy mosolygós fotót is közzétett, és megjegyezte, hogy "egy kis átmeneti üzemzavar" miatt került a szubintenzív osztályra.

Dézsi a bejegyzésében idézett népi bölcsességeket is, mint például "amikor a hóhért akasztják" és "a suszternek lyukas a cipője", utalva arra, hogy ő maga is orvos volt a politikai pályája előtt. Azonban nem részletezte, hogy pontosan mi okozta az egészségügyi problémáját.

A volt polgármester bejegyzésének végén megnyugtatta követőit, hogy "most már helyre állt minden", és hálásan köszönte a kórházi kollégák gyors és lelkiismeretes munkáját.

Dézsi Csaba András polgármesterségének hamarosan vége szakad, mivel a június 9-i önkormányzati választáson Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület, az LMP és a Momentum jelöltje győzött, így 2024. október 1-től ő veszi át a város irányítását. A választáson Dézsi Csaba András a Fidesz által indított inkumbens jelölt volt, és hatalmas csatában szenvedett vereséget Pintér Bencétől. A különbség olyan kicsi volt kettejük között, hogy Dézsi indítványának engedve újraszámolták a szavazatok egy részét, de a végeredményen ez nem változtatott, sőt Pintér előnye a nap végén csak még nagyobb lett. Dézsi ugyanakkor egyéniben nyerni tudott júniusban, így a képviselő-testületben szerzett egy széket magának.

Azóta több politikus is jókívánságokat küldött Dézsi Csaba Andrásnak, köztük Szijjártó Péter külügyminiszter, aki a Facebook-oldalán keresztül üzent: "Gyógyulj meg Barátom, minél előbb! Kellesz, mert a szívügyünk Győr" - fogalmazott, és egy régebbi közös fotót is mellékelt a poszthoz. A polgármesteri széket közeljövőben elfoglaló Pintér Bence is a legjobbakat kívánta Dézsinek, "Jobbulást kívánok Dézsi Csaba Andrásnak!" - írta a fiatal politikus a bejegyzésében.